Hoofdmenu

Hartverwarmend!   Artiesten zetten zich belangeloos in voor Theater Landgraaf!

 

 

Tijdens de Opening van het Theaterseizoen, zondag 30 augustus, treden een aantal artiesten belangeloos op. Bijvoorbeeld Paul van Loo, Pastoor Harry Notermans, Toneelvereniging Ambras, Pianist Sino Schoonbrood en de kinderen van Jeugdtheater Landgraaf.

 

Paul van Loo heeft een warm hart voor Theater Landgraaf en hij was dan ook de eerste, die tijdens de Lock-down naar het theater belde en zei, dat als hij iets voor ons zou kunnen betekenen, hij bij ons pro deo zou willen optreden. We hebben veel respect voor hem en ook voor wat hij voor de gemeenschap doet en betekent. Hij is een graag geziene gast in ons theater en hij hoort als het ware bij de inventaris.

 

Ook Pastoor Harry Notermans bood zijn hulp aan.Tijdens de lock-down kwam de overbuurman van Theater Landgraaf: Pastoor Harry Notermans (op 1,5 meter) een praatje maken met de medewerkers van het Theaterbureau. Hij vroeg hoe het met het theater ging.

Wij vertelden dat we hard bezig waren met het corona-proof maken van het theater: zo kunnen er in het nieuwe theaterseizoen maar maximaal 45 bezoekers een voorstelling bijwonen. Dat is niet kostendekkend.

Pastoor Harry Notermans zei daarop dat hij graag iets voor het Theater wilde doen, bijvoorbeeld een optreden. Eerst dachten wij dat hij een grapje maakte. Maar al snel werd duidelijk dat de Pastoor het echt meende. Zondag 30 augustus is hij van de partij. Wij kunnen u reeds nu verklappen dat het een zeer gedenkwaardig optreden zal worden.

Ook de drie ‘boys’ van het toneelgezelschap Ambras (Kevin, Ilja en Erik) wilden zich graag weer belangeloos inzetten om het Theater een goede start te geven. Al heel wat jaartjes zijn zij de presentatoren van de bUITenMARKT. Dit jaar kan de bUITenMARKT helaas niet doorgaan, omdat dat een evenement is. Maar niet getreurd; zondag 30 augustus zullen zij op geheel eigen (vaak hilarische) wijze het programma aan elkaar praten.

Pianist Sino Schoonbrood treedt in de loop van het nieuwe theaterjaar op tijdens de Literaire Matinee (zondag 14 maart 2021), waar hij  een aantal muzikale intermezzo’s voor zijn rekening neemt. Dit jong talent verleent ook zijn belangeloze medewerking aan de Opening van het Theaterseizoen.

Theater Landgraaf is de thuishaven van de Jeugdtheaterschool Landgraaf. Toen het theater noodgedwongen in maart gesloten werd, konden ook geen lessen aan de cursisten gegeven worden. De jaarlijkse eindpresentaties in juni en juli konden daarom niet doorgaan. Een bittere pil voor onze jeugd en docenten. We hopen dat er in september weer gestart kan worden. Tijdens de opening treedt de Basis-Musical-Lesklas op. De kinderen zijn in de zomervakantie extra bij elkaar gekomen om te oefenen.

Zondag 30 augustus zijn er maar liefst drie (gratis) voorstellingen; om 13.00 uur, om 15.00 uur en om 17.00 uur. De eerste voorstelling is voor genodigden, maar de tweede en derde voorstelling kan iedereen (die nieuwsgierig is hoe het er in een corona-proof Theater aan toe gaat) de voorstellingen bijwonen. U moet wel van te voren reserveren, net als bij een restaurantbezoek, moet u  bij het theater een aantal gegevens doorgeven, voordat u komt. reserveren@theaterlandgraaf.nl  (of tel. 045-5310929 ma t/m vr van 10-12 uur). En natuurlijk, heeft u klachten (verkoudheid, koorts e.d.)? Blijf dan thuis!

www.theaterlandgraaf.nl

Zondag 30 augustus is de allereerste keer dat er na de lockdown  een voorstelling plaatsvindt in Theater Landgraaf. We hopen dat we het vertrouwen van het publiek snel kunnen winnen en dat de bezoekers merken dat ook een voorstelling voor maar 45 personen hééél gezellig kan zijn!

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno