Roda JC Kerkrade heeft vanmiddag het laatste oefenduel van de voorbereiding winnend afgesloten. Het team van hoofdtrainer Jurgen Streppel wist een 0-1 achterstand
om te buigen naar een 2-1 overwinning.
Aanwinsten Jan Hoekstra en Michalis Iouannou startte in de basisopstelling bij de thuisploeg. Roda JC speelde offensief in de openingsfase van het duel. Zo kregen buitenspelers Croux en Goppel meerdere mogelijkheden, maar was de scherpte nog niet aanwezig. Na ruim 20 minuten kwam een goed schot van Keulen via een verdediger bij Alberg terecht die de bal eenvoudig binnen tikte. Echter, deed hij dit in buitenspelpositie en werd de treffer afgekeurd. Kort hierna bracht doelman Hoekstra aan de andere kant van het veld redding op een inzet van Mallahi.

Na een halfuur spelen bracht diezelfde Mallahi de bezoekers op voorsprong. Hoekstra zat wel nog aan de bal maar kon een doelpunt niet voorkomen. Even voor het rustsignaal werkte Alberg wederom een bal tegen de touwen, maar ook deze treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Op slag van rust raakte Patrick Pflücke nog de lat met een harde vrije trap.

In de 57e minuut kwam doelman Houweling in botsing met een eigen verdediger na een diepe voorzet van Pflücke. Croux pikte de bal op en schoot de gelijkmaker tegen de touwen. Een kwartier voor het eindsignaal zat diezelfde doelman mis waardoor invaller Bouchouari vrij kon inschieten. Pabai keerde de bal met zijn hand waardoor hij het veld met een rode kaart moest verlaten. Scheidsrechter Hensgens wees tevens naar de stip. Alberg bleef kalm en schoot de 2-1 tegen de touwen.

In de slotfase van het duel kwam Roda JC nog een aantal keren gevaarlijk uit via Croux, maar een doelpunt bleef uit. Roda JC sluit daarmee de oefencampagne af met een 2-1 overwinning in eigen huis. Op zondag 30 augustus start de competitie met het uitduel tegen Jong Ajax. Aftrap is om 14.30 uur en live te volgen via FOX Sports.