Selectie Abdissenbosch sluit oefencampagne succesvol af

Dinsdag 25 augustus oefende Abdissenbosch 1 thuis tegen EMS uit Roermond, een van de toonaangevende teams uit de vierde klasse D. Meteen na het startsignaal golfde het spel op en neer en toonde de thuisploeg zich een evenknie van de technisch vaardige tegenstander.

Een snel uitgevoerde aanval leidde in de tiende minuut tot een 1-0 voorsprong voor Abdissenbosch, gescoord door Jarno Michorius, na voorbereidend werk van Marijn Kusters en een slim overstapje van Lars Ricksen.

Doordat EMS ook aanvallend was ingesteld ontstonden er diverse aanvalsmogelijkheden voor Abdissenbosch in de omschakeling. Helaas werden deze niet benut. Een mooie individuele actie van Joshua Schoemans met een mooie voorzet werd afgerond door Wayna Freeman. EMS verhoogde hierna de druk, snel resulterend in de aansluitingstreffer. Ruststand 2-1.

In de tweede helft werd duidelijk dat het hoge tempo van de eerste helft zijn tol eist. Trainer Ammar Jabri greep meteen in en bracht Jari Reinders in het spel. Hij stond aan de basis van de 3-1 door Joshua Schoemand in de 52e minuut. Vanwege de invallende duisternis en gebrek aan verlichting werd door de scheidsrechter de wedstrijd na 70 minuten vervroegd beëindigd.

De overwinning op EMS mag worden gezien als een knappe overwinning van het team. Na een intensieve voorbereidingsperiode met veel trainingen en wedstrijden kan het jonge team zondag aanstaande van start gaan in de bekercompetitie.

Komende zondag staat de derby tegen fusieclub FC Landgraaf op het programma. Deze zal van start gaan om 14:30 op sportpark de Lelie.

Tekst: Theo van den Hörk en Foto’s Kirsten Caenen