Tour de L1mbourg volgt Tom Dumoulin in Ronde van Frankrijk

Brengt Tom Dumoulin na vier decennia het geel terug naar Nederland? De regionale omroep L1 volgt de Ronde van Frankrijk dagelijks in het wielerprogramma Tour de L1mbourg. Vanuit 23 Limburgse wielergemeenten worden de kansen van de Maastrichtse wielrenner tegen het licht gehouden door wielercoryfeeën en bekende Limburgers. Zo zijn onder meer de Tourwinnaars Jan Janssen en Joop Zoetemelk te gast.

Ondanks de coronamaatregelen vond de Limburgse regionale omroep het belangrijk om met een liveprogramma de provincie in te gaan. “Vooral in deze periode merken we dat de rol van verbinding heel belangrijk is voor ons als publieke omroep”, zo zegt Lida Huver, lid hoofdredactie L1. “Juist daarom willen we weer graag naar de mensen toe. Dat doen we natuurlijk wel verantwoord. We denken dat het Limburgse wielrennen in deze Tour de L1mbourg voor een echt saamhorigheidsgevoel gaat zorgen. En dat is heel welkom in deze tijd.”

Wielergemeenten
Het programma wordt van zaterdag 29 augustus tot zondag 20 september dagelijks live uitgezonden op L1 TV van 18:30-19:15 uur, en wordt herhaald om 20:30 en 22:30 uur.
Op dinsdag 1 september is Tour de L1mbourg te gast in Simpelveld bij de Miljoenenlijn.

Alle uitzendingen zijn ook te zien via L1.nl/TourdeL1mbourg.

 

Geef een reactie