Tien jeugdtrainers van groene ster starten vandaag met cursus Jeugd voetbal trainer coach

Vandaag  9 en donderdag 10 september 2020 starten tien jeugdtrainers van Groene Ster met de cursus van de KNVB JVTC (Jeugd Voetbal Trainer Coach). Deze zal vier avonden plaatsvinden (woensdag en donderdag) op de accommodatie van FC Hoensbroek door docenten van de KNVB.

Tijdens de vier cursusavonden worden de trainers meegenomen naar de beginselen van het vak (jeugd-)trainer. De jeugdtrainers krijgen zowel theoretisch maar vooral praktisch scholing over het jeugdvoetbal. Tijdens de cursus krijgen de trainers middels het praktijkgedeelte, veel nieuwe inzichten over trainingsinhoud en coachen tijdens wedstrijden.

Dit past prima in de visie van bestuur, de jeugdcommissie en werkgroep jeugdvoetbal om de (beginnende) trainers te ondersteunen/scholen en daardoor de jeugdafdeling van RKSV Groene Ster naar een hoger niveau te tillen.

Tekst Paul kroes en Foto Groene Ster

Geef een reactie