SV Abdissenbosch start competitie met verdiende overwinning.

Afgelopen zondag speelde Abdissenbosch haar 1e competitiewedstrijd  in St. Geertruid tegen de plaatselijke voetbalvereniging.

De eerste fase speelde SV Abdissenbosch in een hoog tempo, met prima balcirculatie waardoor diverse kansen ontstonden. Die werden echter niet benut door de aanvallers. Gedurende de wedstrijd ontstond er meer evenwicht, waarbij de verdediging zeer alert diende te zijn. Met name de jonge spits van ST. Geertruidse Boys zorgde voor enige doelrijpe kansen, maar herhaaldelijk ingrijpen van Frank Smeets en keeper Nick Berendsen voorkwam een achterstand. Ondanks diverse kansen aan beide kanten werd de rust bereikt met een 0-0 stand.

In de 2e helft gebeurde hetzelfde als in het eerste deel van wedstrijd. Een agressief en vlot combinerend Abdissenbosch nam uiteindelijk het heft in handen. Dit resulteerde in de 52e minuut na een prachtige steekpass van de beweeglijke Joshua Schoemans in de 1-0 door Jarno Michorius. Al snel hier opvolgend raakte Dustin Krijnen de paal, maar de 67e minuut scoorde hij alsnog de 2-0 door een prachtig geplaatst schot. Ondertussen waren Mitchel en Jari Reinders als ook Dylan Luit in het veld gekomen. Laatstgenoemde liet al snel zien dat hij getergd was. Een mooie actie van hem in de as, gevolgd door een splijtende pass op Jarno Michorius leidde tot 3-0.

Hierna verzaakte Abdissenbosch verder door te drukken en liet men het initiatief aan Geertruidse Boys. Door onachtzaamheid in de verdediging leidde dit nog tot de 1-3 in de 82e minuut. Ondanks enige druk in de laatste minuten lukt het Geertruide Boys niet om nog te scoren. Eindstand 1-3.

Enige smet op de wedstrijd was dat SV Abdissenbosch  5  gele kaarten mocht ontvangen van de scheidsrechter.

Volgende week zondag wordt de competitie voortgezet met een thuiswedstrijd tegen Haanrade/SVA.

Tekst: Theo van den Hörk en Foto’s Kirsten Caenen