Oude bekende ontmoeten elkaar in Bleijerheide

In de meeste klassen van het amateurvoetbal staat komend weekend de vierde speelronde op het programma. Zo ook in 3A, waar in Sportpark Bleijerheide met KVC Oranje en WDZ oude bekenden op elkaar treffen.

 

Zoals gezegd, de vierde ronde komt er aan. Voor KVC Oranje wordt het echter pas de derde wedstrijd. Afgelopen zondag immers viel de uitwedstrijd tegen Walram vanwege Covid-gevallen in het toeristenstadje in het water. WDZ kreeg zondag een oorwassing te verwerken. Thuis tegen SVME ging men met 1-5 kopje onder. Beide ploegen staan te popelen om het volgende duel aan te vatten, om verschillende redenen.

KVC Oranje steekt haar ambities voor dit seizoen niet onder stoelen of banken. Men wil meedoen voor de prijzen. Promovendus WDZ kreeg zondag een pak slaag van SVME en heeft wat recht te zetten. Handhaving zal het eerste doel zijn. Trainer Paul van Putten van KVC Oranje was een paar jaar geleden oefenmeester bij WDZ. In de selectie van de zwart-witten uit Bocholtz, waar inmiddels Martin Kremers als oefenmeester aan het roer staat, zitten nog meerdere spelers die onder Van Putten actief waren. Zij zullen erop gebrand zijn om hun oude trainer pootje te lichten.

De laatste keer dat beide ploegen elkaar in Bleijerheide troffen was op 20 januari 2019, in de vierde klasse B. KVC Oranje, dat later afgetekend kampioen zou worden, won met 2-1. Een zeer ongelukkig verlies voor WDZ, omdat men die dag zeker niet de mindere van oranje-wit was. Doelman Tom Koekelkoren beleefde een inktzwarte middag met een zeer ongelukkig optreden, dit in tegenstelling tot zijn opponent aan de overzijde, KVC-goalie Lars van der Weide. ย Later in het seizoen, in Bocholtz, werd het 0-1, weer in het voordeel van KVC Oranje. Mel Angerer was de machwinnaar.

Veel van de destijds direct betrokkenen zullen zondag weer van de partij zijn. Een ontmoeting van oude bekenden staat dus op stapel. Wie deze keer aan het langste eind trekt valt af te wachten. KVC Oranje geldt als favoriet, maar dat is op papier, en, zoals we weten, papier is geduldig.

Tenslotte, het zal genoegzaam bekend zijn, we mogen jammer genoeg geen supporters begroeten bij deze waarschijnlijk weer aantrekkelijke wedstrijd. Het is nu even niet anders, dankzij het vermaledijde Corona-virus. Laten we ons houden aan de regels die van overheidswege zijn afgekondigd. Hopelijk kunnen we over een paar weekjes wel weer met zโ€™n allen naar de wedstrijden.

FotoยฎParkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie