Roda JC Kerkrade heeft de volgende ronde van de TOTO KNVB Beker niet bereikt. Fortuna Sittard was in het Parkstad Limburg Stadion met twee doelpunten te sterk.Roda JC moest deze editie van de ‘Mijnstreek Derby’ zonder aanvoerder Kees Luijckx beginnen. Hij heeft last van een lichte blessure. Ook Richard Jensen, Erik Falkenburg en Jan Hoekstra maakten – in verband met blessures – geen deel uit van de wedstrijdselectie.

De bezoekers kwamen al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Na knullig balverlies van Danny Bakker trok Stefano Marzo aan de handrem in het eigen zestienmetergebied. Sebastian Polter benutte de uitgelezen kans vanaf elf meter. Amper vijf minuten later verdubbelde Zian FLemming de score voor de bezoekers. Hij dribbelde tot in de zestienmeter en schoof de bal door de benen van Santos.

Na 20 minuten spelen kreeg ook Roda JC de eerste échte kans voor het Sittardse doel. Een scherpe voorzet van Croux was nét te hoog voor Pflücke en ook Alberg kwam centimeters te kort om iets met de bal te doen. In de resterende minuten tot aan het rustsignaal lieten de bezoekers Roda JC het spel maken, maar de Sittardse verdediging hield het achterin op slot. Enkele minuten voor rust kreeg Flemming nog een kans op de derde treffer, maar hij schoot eigenlijk recht in de handen van doelman Santos.Na rust was het de uitploeg dat een aantal keren gevaarlijk voor het doel van Santos kwam. Mats Seuntjens gaf een bal voor op Polter, maar hij kon niet binnen glijden. Even later pakte Santos de bal voor de voeten van diezelfde Polter weg, waardoor een schot uit bleef.Zo’n 20 minuten voor het eindsignaal kreeg Roda JC een grote kans op een treffer. Een snelle counter via Alberg en Goppel belandde voor de voeten van Pflücke. De Duitser kon hard uithalen maar zijn inzet ging over. Een klein kwartier voor tijd besloot Streppel drie spelers tegelijk te wisselen. Bakker, Pflücke en Alberg maakten plaats voor Klaasen, Dunkwu en Bouchouari.

Roda JC probeerde – met de 1,96 meter lange Dunkwu – een doelpunt te forceren, maar de bezoekers hielden het achterin potdicht. Voorzetten verdwenen óf in de handen van doelman Van Osch óf werden weggewerkt door een verdediger. De twee vroege treffers van Fortuna maakten dus een einde aan de TOTO KNVB Beker voor Roda JC.

Aankomende zaterdag (31 oktober) staat voor Roda JC Kerkrade alweer het volgende duel in de Keuken Kampioen Divisie op het programma. Om 16.30 uur is FC Den Bosch in Kerkrade de tegenstander.

Tekst Roda JC en Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie