Hoofdmenu

Hoog bezoek van gouverneur Theo Bovens bij de gemeente Voerendaal

Samen met pastoor Harrie Brouwers hebben we de “toestand in de (corona-)wereld” besproken. De gouverneur bezoekt momenteel alle Limburgse burgemeesters in het kader van de campagne “aandacht voor elkaar”.

Niet “wat kan Limburg voor jou doen” maar “wat kun jij voor Limburg doen!” Heb je extra aandacht voor je medemens, doe je ook de boodschappen voor hulpbehoevende buren, informeer je wat vaker naar het wel en wee van anderen? Wat is nodig IN en NA de coronatijd? We hebben vanuit Voerendaal input gegeven en onze voorbeelden genoemd. De pastoor die bij 200 vrijwilligers een attentie heeft bezorgd, vrijwilligers die met de buurtbus boodschappen doen voor bejaarden, om maar wat initiatieven te noemen. De huidige aktie van en voor ondernemers. Het 1000 stageplan om 1000 MBO-ers te helpen aan een stageplek. We spraken over de rol van gouverneur en burgemeester als burgervader van de hele provincie en van Voerendaal.

Over de sfeer die van “samen klappen voor de zorg” tijdens de eerste golf is omgeslagen naar “boosheid en irritatie” bij de tweede golf. En we stonden stil bij de slachtoffers van corona, de nabestaanden, het verdriet en de rouwverwerking.
“Limburg verlicht”; daar kwamen we op uit. Een idee om op Kerstavond allemaal een kaars voor het raam te zetten en de kerkklokken te laten luiden. Van Eijsden tot de Mookerhei. Omdat we solidariteit willen uitstralen, één willen zijn en ons bewust zijn dat we samen door de coronacrisis zullen komen.

Foto Gemeente Voerendaal