Het bestuur van de stichting LVK, het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer, en mediapartner L1 hebben samen besloten dat er naast een radiofinale toch óók een tv-finale komt van het LVK.

Om dit mogelijk te maken vindt de finale één week later plaats op vrijdag 5 februari 2021. Dit is het resultaat van intensief overleg waarbij ook een vertegenwoordiging van artiesten betrokken is geweest. Een live-finale met artiesten en publiek blijft binnen de maatregelen nog steeds niet mogelijk, maar door het uitstellen van de finale met een week wordt het mogelijk om de optredens van alle 20 finalisten in hun eigen woonplaats in de buitenlucht op te nemen en deze dan tijdens de tv-finale uit te zenden. Parallel hieraan vindt de finale ook op de radio plaats.

De overige planning blijft gehandhaafd: op zaterdag 12 december buigt de vakjury zich over de inzendingen en op maandag 14 december wordt bekend gemaakt welke 45 liedjes zijn doorgedrongen tot de 3 halve finales. Deze halve finales worden alléén via L1-Radio uitgezonden waarna ‘het volk’ via stemrondes hun sms-stem kunnen uitbrengen (8, 15 en 22 januari). Ook na de herhaling op de zaterdagen kunnen mensen hun sms-stem uitbrengen (9, 16 en 23 januari). Om ook de halve finales in beeld te kunnen brengen, worden nà de herhaling van iedere halve finale op de radio, óók de door de artiesten zelf opgenomen clips op de betreffende zaterdagavonden via tv uitgezonden (9, 16 en 23 januari). De tv-uitzendingen van de optredens hebben dus geen invloed op de stemrondes waardoor er geen oneerlijke concurrentie bestaat. Na de bekendmaking van de 20 liedjes die doorgedrongen zijn tot de finale op zondag 24 januari, krijgen deze finalisten de mogelijkheid om binnen 10 dagen een nieuwe opname te maken van hun liedje in de buitenlucht in hun eigen woonplaats. Deze opname wordt aangeboden door de Stichting LVK en L1, dus hieraan zijn voor de artiest(en) geen kosten verbonden.

Op de finaleavond zelf, vrijdag 5 februari 2021, heeft ‘het volk’ wederom de kans om zijn stem uit te brengen. Deze tv-finale wordt een mengeling van de opgenomen optredens, interviews en oude LVK-fragmenten. Voorzitter Joep Verbugt van de Stichting LVK: “We stonden voor een duivels dilemma en hebben in eerste instantie met L1 besloten alleen voor een radiofinale te gaan. Na bekendmaking hiervan en de reacties hierop zijn we weer in gesprek gegaan en hebben we onder andere met artiesten naar nieuwe mogelijkheden gezocht. In een normaal seizoen was verschuiving van de finaledatum niet mogelijk geweest. Nu wel en daarom kunnen we alle finalisten toch op tv brengen. Voortschrijdend inzicht en open overleg heeft ons tot dit plan gebracht.” Benny Brauns, hoofd vormgeving & evenementen van L1: “Door het verplaatsen van de finaledatum is er in één keer weer veel meer mogelijk. Combineer dat met het geldend audiovisueel (AV-)protocol waarbij je op gepaste afstand meerdere mensen in de buitenlucht mag filmen, dan heb je alle ingrediënten om een mooie tv-finale van het LVK neer te zetten”.

Beide partners én de artiesten die meegedaan hebben aan de brainstormsessie zijn verheugd met deze nieuwe plannen. Voor het volledige aangepaste tijdpad, klik hier

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

 

Geef een reactie