Roda JC speelt thuis gelijk tegen Helmond Sport

 

 

Roda JC Kerkrade heeft gisteravond in eigen huis een 2-0 voorsprong uit handen gegeven tegen Helmond Sport. Falkenburg en Alberg waren de doelpuntenmakers aan de kant van Roda JC. De thuisploeg begon goed aan het duel in eigen huis. Na acht minuten spelen kreeg Croux – tot tee keer toe – een kans, maar doelman Van Gassel voorkwam een vroege voorsprong. Goselink stichtte na een klein kwartier spelen het eerste gevaar voor de uitploeg, maar zijn kopbal was niet hard genoeg.

Erik Falkenburg nam na 22 minuten spelen een voorzet van Croux hard op de wreef, maar ook nu zat Van Gassel er goed bij. Even later werd een tweede poging van Falkenburg geblokt door een Helmondse-verdediger. Na een halfuur spelen was de derde poging van de spits wel raak. Hij schoot een strakke, lage voorzet van Goppel snoeihard in de hoek buiten bereik van de goalie, 1-0.

De bezoekers kwamen na rust scherper uit de kleedkamers en kregen ook een aantal kleine mogelijkheden op de gelijkmaker. Hoekstra zat er vaak tussen. Na een uur spelen werd Goppel diep gestuurd, waarna hij zijn directe tegenstander uitkapte en vervolgens oog-in-oog met Van Gassel kwam te staan. Echter, werd hem een schietkans ontnomen, want de verdediger sleepte zijn been onderuit waarna de bal op de stip ging. Roland Alberg mocht van elf meter aanleggen, bleef kalm en schoot beheerst tegen de touwen, 2-0.

Een kleine tien minuten later deed de uitploeg iets terug via Duijvestijn. Hij schoot de aansluitingstreffer in de korte hoek langs Hoekstra, 2-1. In de minuten hierna besloten beide ploegen veel nieuwe spelers in te brengen, zo maakte onder andere Livio Milts weer speelminuten aan de kant van Roda JC. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd raakte Robert Klaasen – in het strafschopgebied – zijn directe tegenstander met een sliding waardoor ook voor Helmond Sport de bal op de stip ging. Goselink liet deze kans niet onbenut en schoot de bezoekers op gelijke hoogte. Hierdoor verspeelde Roda JC twee punten in eigen huis want dit was ook tevens de eindstand.

Aankomende zondag (20 december) speelt Roda JC het laatste duel voor de winterstop. Om 20.00 uur wordt in Kerkrade afgetrapt tegen Go Ahead Eagles. Ook dit duel is weer live te volgen op FOX Sports.

Tekst Roda JC en Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

voor meer foto’s klik op deze link.

 

Geef een reactie