Dave Zafarin nieuwe hoofdtrainer van VV Hellas

Na de mededeling van Michel Haan, dat hij onze vereniging aan het einde van het seizoen 2020-2021 zal verlaten, is de technische commissie op zoek gegaan naar een nieuwe trainer voor het volgend seizoen.

Het bestuur kan jullie mededelen, dat in de vergadering van 7 januari jl. is besloten een éénjarig contract aan te gaan met Dave Zafarin.

Wie is Dave Zafarin? Dave is op 22 mei 1978 geboren in Kerkrade en woont tegenwoordig in de wijk Abdissenbosch, gemeente Landgraaf.

Zijn eerste voetbalwedstrijden speelde hij bij SV Sylvia (vanaf dit seizoen gefuseerd met SVN tot FC Landgraaf). In het seizoen 1995/96 speelde hij onder leiding van trainer Huub Stevens zijn eerste wedstrijden in het betaalde voetbal voor Roda JC. Zijn plaats was aanvallend op het rechtermiddenveld. Na 7 seizoenen maakte Dave de overstap naar De Graafschap, waar hij eveneens basisplaats verwierf. Na één seizoen De Graafschap trok hij naar Oostenrijk om bij Austria Kärnten aan de slag te gaan. Na één seizoen keerde Dave echter terug naar Nederland en speelde één seizoen bij Fortuna Sittard om vervolgens vijf seizoenen actief te zijn bij Top Oss.

Tot slot speelde hij nog één seizoen in de Topklasse bij EVV en vanaf 2011/12 nog drie seizoenen in de Hoofdklasse bij Groene Ster. Een imposante carrière voor een voetballer die ooit bij Sylvia begon. Momenteel trapt Dave nog een balletje in het 4e team van Abdissenbosch.

Hij is in het bezit van het diploma Oefenmeester TC2 en bevoegd tot het trainen van verenigingen t/m de 2e klasse. De afgelopen 2 jaren heeft Dave een time-out genomen om zich te wijden aan zijn gezin.

Daarvoor was hij van augustus 2016 tot en met mei 2019 trainer bij SV Langeberg, dat uitkomt in de 3e klasse B.

Tekst VV Hellas en ArchiefFoto’s®Parkstad Actueel/Lucho carreno

Geef een reactie