Woensdagavond heeft Fortuna Sittard opnieuw een uitwedstrijd winnend afgesloten.

Het uiterst belangrijke duel tegen RKC Waalwijk werd met 2-1 gewonnen. Mats Seuntjens maakte de eerste en had een groot aandeel in het tweede doelpunt, welke op naam kwam van Lisandro Semedo. Voor Fortuna Sittard was het al het vijfde achtereenvolgende uitduel waarin punten werden behaald. Door de zege stijgt Fortuna naar de elfde plaats op de ranglijst.

Het trainersduo Sjors Ultee en Rob van Alplen moest in de aanloop naar het duel tegen RKC het elftal op enkele plaatsen wijzigen. Sebastian Polter en Roel Janssen waren vanwege een schorsing immers niet van de partij. In de verdediging nam Mickaël Tirpan de plaats in van Janssen, Lazaros Rota ging als rechtsback spelen. Voorin werd Seuntjens de vervanger van Polter.

De eerste grote kans in de wedstrijd kwam er in de vijftiende minuut voor Fortuna Sittard. Na een goedlopende combinatie tussen Emil Hansson en Ben Riensra kwam Seuntjens in scoringspositie. Hij verlengde de bal met de binnenkant van zijn voet, RKC doelman Kostas Lamprou zag de bal via de binnenkant van de paal weer het veld inkomen. Acht minuten later moest Fortuna-doelman Yannick van Osch vol aan de bak op een schot van Lennerd Daneels. De keeper van Fortuna redde bekwaam.

Na negen minuten spelen in de tweede helft kwam Seuntjens alsnog tot scoren. De mee naar voren gekomen George Cox produceerde een voorzet op maat, Seuntjens had perfect positie gekozen en kon van dichtbij niet meer missen: 0-1. Negen minuten later verdubbelde Fortuna Sittard de voorsprong. Een schot van Seuntjens werd door Lamprou nog gepareerd, in de rebound scoorde de attent meegelopen Semedo alsnog: 0-2. Na de winnende treffer in blessuretijd tijdens het thuisduel tegen RKC opnieuw een belangrijk doelpunt tegen de Waalwijkers van de snelle buitenspeler van Fortuna.

Een kwartier voor tijd zette RKC aan voor een slotoffensief, dat Fortuna Sittard nog de nodige problemen bezorgde. Anas Tahiri schoot op de paal, na de daaropvolgende hoekschop werd een inzet van Melle Meulensteen van de doellijn gehaald door Tesfaldet Tekie. Ook Fortuna Sittard was gevaarlijk, na een hoekschop van Cox kopte Zian Flemming hard in. Lamprou had een prachtige redding in huis en voorkwam daarmee een derde Sittardse treffer.

Zes minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd kwam RKC Waalwijk alsnog tot scoren, invaller David Min bracht met een kopbal de spanning volledig terug in de wedstrijd. Enkele minuten later was Min opnieuw met zijn hoofd gevaarlijk, doelman Van Osch zorgde met een fraaie redding in de rechter benedenhoek voor opluchting bij alles en iedereen van Fortuna Sittard. In blessuretijd kwam Tekie nog vrij voor doelman Lamprou, de inzet van de middenvelder werd een prooi voor de keeper. Na vijf minuten blessuretijd kon Fortuna Sittard opgelucht adem halen, opnieuw was de ploeg drie punten rijker.