Heel Heerlen Beweegt gaat de uitdaging aan met haar collega’s

 

Nadat in januari de strengere lockdown verlengd is, heeft Heel Heerlen Beweegt haar collega’s, binnen de Welzijnsgroep, Alcander, Impuls en de coöperaties JENS en Stand-By!, uitgedaagd om actiever te worden. Met name omdat de medewerkers de  komende tijd nog meer aan huis gekluisterd zijn en dat iedereen nog meer op de keuken- of bureaustoel zal zitten dan dat goed voor ze is. De uitdaging is op 2 manieren aangegaan; de een laagdrempelig, de ander wat fanatieker.

Wandelen met de Ommetje-app van de Hersenstichting. De eerste uitdaging; maak dagelijks een ommetje van minimaal 20 minuten en houd dit bij in de Ommetje-app. Deze app is redelijk gebruiksvriendelijk. Maak een profiel aan, start met vrienden, familie of collega’s een eigen wandelgroep en verdien punten met iedere wandeling die je maakt. Houd je hersenen fit door elke dag een ommetje te lopen!

Heel Heerlen Beweegt 87k Challenge. Voor de collega’s die een grotere uitdaging niet uit de weg gaan, is de ‘87k Challenge’ bedacht. Doel is om tijdens de maand februari 87 kilometer wandelend of hardlopend af te leggen. De 87K staat voor het aantal inwoners van de gemeente Heerlen. Deze Challenge wordt uitgevoerd in de Strava-app. Een sportieve app waar je gemakkelijk een openbare of gesloten club kunt maken, mensen kunt uitnodigen en de stand kan bijhouden.

Heel Heerlen Beweegt daagt jullie uit. Goed voorbeeld doet volgen. Mede door eerdere initiatieven van onder andere VO scholen, is Heel Heerlen Beweegt de uitdaging aangegaan met haar collega’s. Dit kunnen jullie zelf ook! Een ieder kan eenvoudig een challenge bedenken en de uitdaging met je collega’s aan gaan. Buiten de bovengenoemde apps zullen er meerdere goede mogelijkheden zijn om onder andere de stand bij te houden.

Heb je vragen of wil je meer weten over de 87k Challenge? Kijk dan op www.heelheerlenbeweegt.nl/87k-challenge of stuur een mailtje naar: info@heelheerlenbeweegt.nl.

Foto Heel Heerlen Beweegt

Geef een reactie