Locoburgemeester Peter van Zutphen heeft een noodverordening afgekondigd voor de hele stad Heerlen.

 Door deze noodverordening heeft de politie meer mogelijkheden om in te grijpen in het geval van ongeregeldheden in de stad en de bedreiging van de openbare orde. Daarnaast heeft de locoburgemeester besloten de stad aan te wijzen als veiligheidsrisicogebied. Mocht daartoe aanleiding bestaan, dan kan de Officier van Justitie toestemming geven voor preventief fouilleren. Beide maatregelen gelden tot 8 februari aanstaande, 06.00 uur.

Locoburgemeester Van Zutphen neemt dit besluit vanwege de dreigende verstoring van de openbare orde: “De afgelopen twee dagen zien we, net als in veel andere steden, op social media diverse oproepen verschijnen om moedwillig de openbare te verstoren en te rellen. Gisterenavond heb ik al een noodbevel afgekondigd i.v.m. concrete signalen dat een groep zich wilde verzamelen. Dit noodbevel liep tot vanochtend. Omdat er nog steeds sprake is van een dreigende situatie en we niet weten hoe lang deze situatie gaat aanhouden, heb ik in overleg met de Lokale Driehoek, besloten een noodverordening af te kondigen. Daarmee kan snel en daadkrachtig worden ingegrepen mocht dit nodig zijn”.

Locoburgemeester Van Zutphen doet een dringende oproep aan alle Heerlenaren om de kalmte te bewaren: “Het zijn pittige tijden voor iedereen, maar blijf vooral rustig. Gelukkig houdt het overgrote deel van de Heerlenaren zich aan de coronamaatregelen en de avondklok. Daar ben ik trots op. Het kleine groepje dat dit niet doet houden we in samenspraak met de politie nauwlettend in de gaten. Want relschoppen waarvan inwoners, ondernemers en de stad de dupe worden tolereren we niet. Laten we er samen voor zorgen dat we covid-19 onder de knie krijgen”.

Downloads

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie