Carnavalsposter voor alle inwoners van gemeente Simpelveld

Carnaval hoort bij ons leven en bij Limburg en zal ook dit jaar in rood, geel en groen op de kalender staan! Maar hét feest van verbondenheid, ontmoeten, samen vieren, lachen, zingen en hossen moeten we dit jaar helaas overslaan. Toch laten we het vastelaovends-gevoel niet helemaal aan ons voorbij gaan, dat zit niet in onze volksaard.

Vandaar dat gemeente Simpelveld de drie carnavalsverenigingen van ‘Groeës Zumpelveld’ heeft benaderd om samen een carnavalsposter te maken. Burgemeester Richard de Boer: “We willen het hele dorp versieren met de mooie, speciaal ontworpen poster ‘Vastelaovend bliet in ós hatz’! Want daar zit het feest en daar blijft het feest, in ons hart!”

De poster is ontworpen door grafisch vormgeefster Mariejella Jung uit Bocholtz. In de eerste week van februari wordt de poster huis aan huis verspreid in de hele gemeente. Wethouder Hub Hodinius hoopt dat iedereen de poster achter het raam hangt. “Hiermee laten we zien dat we de gedachte van verbondenheid levend houden. Het volgende carnavalsseizoen geven we daarmee nu al een stevige impuls. We maken er dan weer een onvergetelijk en fantastisch carnavalsfeest van!”

Foto Gemeente Simpelveld

Geef een reactie