Online lezing over de restauratie van de sarcofaag van Simpelveld.

In het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden wordt de beroemde sarcofaag van Simpelveld gerestaureerd. Restauratoren Nikè Haverkamp en Renske Dooijes houden, samen met conservator Jasper de Bruijn, een online lezing hierover. Ze vertellen ook over het Romeinse villa-gebied dat sinds de ontdekking van de sarcofaag in 1930 stukje bij beetje rond de vindplaats in Simpelveld is blootgelegd.
• datum: dinsdag 9 februari 2021
• tijd: 20.00 – 21.00 uur
• locatie: online uitzending, opgenomen in het Rijksmuseum van Oudheden
• kosten: gratis
• georganiseerd door RoMeO, de vriendenvereniging van het museum
Iedereen kan deze lezing gratis volgen. U hoeft geen extra programma’s te downloaden of te installeren op uw computer. Na aanmelding ontvangt u een link, waarmee u via de browser op uw pc, laptop, tablet of smartphone de lezing kunt volgen. De uitzending is vanaf een kwartier voor aanvang online.
Foto fb Gemeente Simpelveld

Geef een reactie