Focus op de allerjongste kinderen en hun ouders. Gelijke startkansen voor elk kind in onze stad heeft een jarenlange aanpak nodig. De investeringen en acties worden de komende jaren verbreed en doorgezet. Het actieprogramma Kansrijk van Start Heerlen wordt daarom verlengd tot en met 2023.

De afgelopen jaren is er een goede samenwerking tussen het medische en sociale domein ontstaan. Komende jaren ligt de focus op de allerjongste kinderen in onze stad en hun (aanstaande) ouders. Met onder andere het uitreiken van babystartpakketten en ontmoetingsmomenten in Sjpruutcafés (moedercafés) bieden we laagdrempelige, directe en praktische hulp aan (aanstaande) ouders in Heerlen.

“Een té groot aantal kinderen krijgt niet de gezonde en veilige start van het leven die je ieder kind gunt. In Kansrijk van Start werken we met doorzettingsvermogen, creativiteit en een groot aantal concrete acties aan een zo goed mogelijke start voor een nieuwe generatie Heerlenaren. Ik ben apetrots op de manier waarop onder meer hulpverleners, scholen, bibliotheken en vrijwilligers samen hieraan werken”, aldus wethouder Jordy Clemens.

voor meer informatie klik op deze link.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie