Gezien de voorspellingen voor de komende dagen zal de natuur weer flink haar best gaan doen. De eerste vlinders werden deze week al gezien in onze provincie. En de hooikoortspatiënten zal niet zijn ontgaan dat de Hazelaar volop in bloei staat.
Op warme avonden komen de padden weer tevoorschijn uit hun winterverblijfplaatsen en maken zich op weg naar hun voortplantingswateren. IVN Kerkrade hoopt derhalve dat iedereen die ’s avonds onderweg is rekening houdt met de migratie van deze kwetsbare dieren. Dus matig uw snelheid in gebieden waar de paddentrek plaatsvindt.
Met name langs de Hambosweg en langs de Meuserstraat-Haanraderstraat in Haanrade zijn trekkende padden, kikkers en salamanders actief.
Mocht u de dieren actief willen helpen, neem dan een emmer en een zaklamp mee en maak een avondwandeling in Haanrade. De opgeraapte dieren kunnen aan de overzijde van de Meuserstraat weer worden vrijgelaten en zoeken dan zelf hun weg naar een van de poelen langs de Worm.
Overigens kunt u dit prima voor het ingaan van de avondklok doen, de meeste dieren komen vlak na de schemering uit hun verblijven en als het later op de avond kouder wordt, neemt de activiteit snel af. De ideale temperatuur is namelijk minimaal 8 graden Celsius en liefst een beetje nattigheid (regen).
Meer informatie via ivn.kerkrade@gmail.com.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie