Bezoekersrestaurants Zuyderland Medisch Centrum blijven open in sobere vorm

 

In Zuyderland Medisch Centrum blijft de mogelijkheid om in de bezoekersrestaurants eten en drinken te kopen en indien nodig deze ter plekke te nuttigen. Dat is conform de landelijke overheidsrichtlijnen, waarin de uitzondering voor ziekenhuizen is opgenomen.

Op onder andere sociale media werd afgelopen dagen hardop de vraag gesteld waarom dit in een ziekenhuis nog mogelijk is. Op de website van de Rijksoverheid wordt deze uitzonderingspositie verder uitgelegd. Hoewel de mogelijkheid om even te zitten bij het restaurant momenteel dus blijft, heeft Zuyderland besloten alle commerciele uitingen rondom de verkoop van eten en drinken te verwijderen.

Kwetsbare patiënten en mantelzorgers. Een eet- en drinkvoorziening, zij het in sobere vorm, blijft aanwezig omdat Zuyderland dagelijks veel kwetsbare patiënten en mantelzorgers ontvangt. We willen hen – binnen alle richtlijnen – de kans blijven bieden iets te eten of een kop koffie te drinken.

‘Maak geen misbruik van de situatie’. De handhaving ter plekke wordt strikter om misbruik van de situatie te voorkomen. Ook de verkleining van het aantal zitplaatsen wordt momenteel bekeken.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie