Zaterdagavond heeft Fortuna Sittard door doelpunten van Semedo en Polter met 2-0 gewonnen van ADO Den Haag.

Door de negende competitiezege van het seizoen schuift de ploeg van het trainersduo Sjors Ultee en Robby Alflen in ieder geval voor even richting de bovenste negen ploegen van de Eredivisie. In de eerste helft was Fortuna de ploeg die de beste kansen kreeg. Vooral Mats Seuntjens was vanaf de linkerkant dreigend. In de achtste minuut was de technisch begaafde buitenspeler al kort bij de openingstreffer. ADO-doelman Martin Fraisl lag echter in de weg. Zes minuten later bediende Seuntjens de mee naar voren gekomen George Cox, zijn scherpe voorzet bereikte echter geen medespeler.

Na 26 minuten werd de verdiende voorsprong van Fortuna Sittard een feit. Een prachtige aanval van achteruit luidde de treffer in. Doelman Yanick van Osch speelde verdediger Mickaël Tirpan aan, deze schoof de bal direct door naar de ingeschoven Roel Janssen. De centrale verdediger opende met een fraaie lange bal op Seuntjens, deze bediende Semedo op de rand van het strafschopgebied. De Portugees haalde uit, via ADO verdediger Boy Kemper verdween de bal in het doel: 1-0. Kort voor rust werd een treffer van Seuntjens vanwege buitenspel afgekeurd.

Na rust had de thuisclub totale controle over de wedstrijd. ADO, met oud gediende Abdenasser El Khayati voor het eerst in de basis, probeerde om grip te krijgen op het duel, maar stuitte op een ijzersterk Fortuna collectief. De gasten konden geen enkel gevaar stichten, het eerste serieuze schot richting doel kwam er pas na bijna tachtig minuten. Invaller Ricardo Kishna mikte van afstand net over. Toen had Fortuna Sittard de voorsprong al verdubbeld. Ook bij deze treffer was er een belangrijke rol weggelegd voor Mats Seuntjens. Een voorzet van de goed ingevallen Emil Hansson werd door Seuntjens vanuit een moeilijke hoek prachtig ingekopt. Met een fraaie redding voorkwam keeper Martin Fraisl in eerste instantie een tweede tegentreffer voor zijn ploeg, de bal kwam echter voor de voeten van Sebastian Polter die van dichtbij geen moeite had om zijn  achtste treffer van het seizoen aan te tekenen: 2-0.

De wedstrijd was definitief beslist in het voordeel van Fortuna Sittard, in de slotfase werden nog enkele wissels doorgevoerd. Met name Leroy George onderscheidde zich, hij was tot twee keer toe dicht bij een doelpunt. Het slotakkoord was voor de Man of the Match, Seuntjens. Na een harde voorzet van Seuntjens kwam Zian Flemming aan de tweede paal centimeters te kort om de derde Fortuna treffer van de avond aan te tekenen.