Boekje Stadslab laat zien dat Heerlen de moeite waard is

Met 43 creatieve, sociale en maatschappelijk initiatieven, 26 extra initiatieven, die in de Covid-tijd zijn ontstaan, meer dan 400 koppen koffie, contact met de ‘unusual suspects’ (in dit geval: jongeren die niet direct zichtbaar zijn) durven we inmiddels te beweren: er zit veel potentie bij de jongeren in Heerlen Centrum.

Hoe doen we dat: met eerlijke gesprekken en écht luisteren En het netwerk dat verzameld is met, in en door Stadslab Heerlen, vindt steeds beter de weg om de ideeën te realiseren en aan elkaar te verbinden. Een aantal van deze ideeën en initiatieven zijn nu verzameld in het Stadslabboekje.

Stadslab Heerlen is een netwerk van burgerinitiatieven uit het centrum van Heerlen. Een platform van waaruit kennis wordt gedeeld en waar bewoners met elkaar verbonden worden. Zodat de ideeën die er zijn om de stad een stukje beter te maken, worden ondersteund.

Met het boekje ‘Stadslab Heerlen’ wordt een selectie uit de initiatieven die reeds verbonden zijn aan het Stadslab, zichtbaar gemaakt. Alle informatie over de initiatieven is geschreven door de initiatiefnemers zelf. Stadslab Heerlen vindt de eigen stem, taal en vorm van initiatiefnemers het belangrijkst!

Benieuwd naar het boekje? Je kunt het hier online lezen via de site van NEIMED.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie