Hoofdmenu

Groene Loper Run Maastricht opnieuw verplaatst

De Groene Loper Run Maastricht, die oorspronkelijk doorgang zou vinden op Paasmaandag 5 april, wordt opnieuw verplaatst. Reden hiervoor zijn de aanhoudende maatregelen en beperkingen rondom het Corona virus.

 

“Wij geloven dat sporten en sportevenementen bijdragen aan een gezonde levensstijl en zijn ervan overtuigd dat het mogelijk is om op een veilige manier sportevenementen te organiseren. Toch hebben we het evenement opnieuw moeten verplaatsen. Op dit moment is het de enige juiste keuze. De veiligheid en gezondheid van atleten, personeel en vrijwilligers staan bij ons altijd voorop.” Aldus Rob Frambach, directeur van organisator Extra Leisure.

De beslissing om het evenement geen doorgang te laten vinden op Paasmaandag 5 april is in goed overleg met de gemeente Maastricht en de veiligheidsregio genomen. De start- en finish van de derde editie van de hardloopwedstrijd zou plaatsvinden op het terrein aan de Marathonweg bij de Geusselt, onder Maastrichtenaren beter bekend als het Circusterrein.

Organisator Extra Leisure heeft al een nieuwe datum op het oog. Frambach: “We schrijven 14 november 2021 met potlood in onze agenda. Echter, deze datum is nog onder voorbehoud van goedkeuring door de gemeente Maastricht.”

De wedstrijden die op het programma staan blijven ongewijzigd: de OrthoMosa 5 km, ProRunFit 10 km, Rabobank Halve Marathon en Maastricht Marathon.

 Atleten zijn middels een e-mail geïnformeerd over het verplaatsen van de wedstrijd en hun inschrijving.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno