Fortuna Sittard heeft zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen PSV met 1-3 verloren.

George Cox scoorde het doelpunt aan Sittardse zijde. Op basis van de tweede helft had er duidelijk meer ingezeten voor de ploeg van Sjors Ultee, pas enkele minuten voor tijd kon de Eindhovense formatie de wedstrijd definitief in het slot gooien door een doelpunt van Noni Madueke.

De gasten waren in de eerste helft de betere ploeg. De eerste echt goed lopende aanval aan Eindhovense zijde leverde in de tiende minuut al direct een doelpunt op. Denzel Dumfries bediende vanaf de rechterkant Eran Zahavi op maat, de spits was de Fortuna verdediging te snel af en scoorde beheerst: 0-1. Nauwelijks twee minuten later was de Israelische spits van PSV opnieuw dicht bij een treffer, nu werd hij bediend door Mario Götze. Zahavi miste de scherp aangesneden bal maar net.

Na iets minder dan een half uur spelen scoorde Zahavi toch zijn tweede doelpunt van de middag, een voorzet van links van Philipp Max werd door hem achter doelman Yanick van Osch gewerkt: 0-2. Donyell Malen was ook nog dicht bij een treffer, Van Osch voorkwam met aan fantastische redding met zijn linkervoet een nieuwe tegentreffer. Maar ook Fortuna Sittard had in het eerste bedrijf zijn kansen. Na een rush over meer dan vijftig meter bediende Mats Seuntjens teamgenoot Lisandro Semedo op maat. Zijn schot ging echter naast. Even daarvoor was het ook al een combinatie tussen Seuntjens en Semedo die doelgevaar opleverde. Semedo probeerde de geheel vrijstaande Zian Flemming te bereiken, Max voorkwam met zijn tussenkomst een zekere Fortuna goal. Een doelpunt van Sebastian Polter werd vanwege handspel afgekeurd.

Na rust liet Fortuna Sittard direct haar aanvallende bedoelingen zien. Flemming testte met een hard schot de kwaliteiten van PSV doelman Mvogo, deze tikte de bal onder de lat vandaan. In de 56e minuut was invaller Emil Hansson dicht bij een tegentreffer, zijn inzet verdween echter via een Eindhovens been net naast de voor Fortuna Sittard verkeerde kant van het doel. Na ruim een uur spelen leek de wedstrijd door een penalty definitief beslist te worden, scheidsrechter Lindhout kende een strafschop toe aan PSV na een overtreding van Mickaël Tirpan op Malen. De VAR greep echter in, de strafschop werd geannuleerd. De overtreding was net buiten het penaltygebied begaan, Zahavi schoot de toegekende vrije trap op de paal.

Zes minuten later bracht Cox met een schitterende treffer de spanning terug in de wedstrijd. De linksback zette de aanval zelf op en kreeg de bal terug van Hansson. Uit een schier onmogelijke hoek schoot Cox vervolgens raak: 1-2. De spanning was weer helemaal terug in de wedstrijd. Een kwartier voor tijd volgde een grote kans voor Hansson op de gelijkmaker. De vleugelspeler controleerde de bal, op aangeven van Martin Angha, bekwaam en verscheen vrij voor Mvogo. Zijn inzet verdween echter recht in de handen van de PSV goalie. Drie minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd besliste de nummer twee van de Eredivisie de wedstrijd definitief in haar voordeel. Na een korte dribbel haalde invaller Madueke van zo’n 18 meter meter verwoestend uit: 1-3.