Heerlen-Nieuw systeem vergroot kans op juiste match werkzoekende en vacature

Een uitbreiding van het diagnosesysteem CompetenSYS gaat uitkeringsgerechtigden koppelen aan beschikbare vacatures. Dat vergroot de kans om de beste kandidaat naar de beste plek te leiden. Het systeem koppelt alle inwoners met een uitkering in Parkstad met alle beschikbare banen in deze regio. Het maakt nu niet meer uit waar je woont in Parkstad, het gaat om de meest geschikte kandidaat voor die baan.

 

In het verleden kon het gebeuren dat een vacature die werd binnengehaald door een accountmanager in Heerlen werd ingevuld door een kandidaat uit Heerlen, terwijl een kandidaat uit Kerkrade of een andere gemeente misschien beter was. Het diagnosesysteem CompetenSYS voorkomt dat. Het is een centraal systeem voor de samenwerking van de sociale diensten, de werk- en ontwikkelbedrijven in Parkstad en WSP (Werkgevers Service Punt). Om de privacy te beschermen en de gegevens op de juiste manier te verwerken tekenen de betrokken partijen een convenant waarin de afspraken zijn vastgelegd.

Wethouder Martin de Beer tekent het convenant namens de gemeente Heerlen: “Door samen te werken kunnen we werkzoekenden aan een beter passende baan helpen en werkgevers aan de beste kandidaat. Dit systeem gaat ons daarbij helpen en zo creëren we een win-win situatie.”

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Geef een reactie