Na een grondige verbouwing van het voormalig klooster aan de Gasthuisstraat heeft Wonen Limburg, eigenaar van het pand, woensdag 31 maart de sleutel overgedragen aan de gemeente Heerlen.

De gemeente huurt het pand en geeft het in gebruik aan het Leger des Heils voor de opvang met persoonlijke begeleiding van dak- en thuislozen.

Wethouder Peter van Zutphen is blij dat, ondanks Corona, de verbouwing volgens planning is verlopen. “Er is door alle partijen heel hard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen en het resultaat mag er dan ook zijn.”

De eerste bewoners zullen eind april hun intrek in het Gasthuis nemen. Op deze locatie kunnen maximaal 30 personen verblijven. Voor iedereen is er een eigen kamer en persoonlijke begeleiding. Het Leger des Heils zorgt voor deze opvang en begeleiding vanuit een herstelgerichte benadering. Het streven is om de mensen die in het Gasthuis verblijven op den duur te laten uitstromen naar andere woonvormen. Ger Peeters, bestuurder van Wonen Limburg: “Iedereen verdient een dak boven zijn hoofd. Een plek waar je tot rust kunt komen; óók en juíst de mensen die dat zelf niet geregeld krijgen. We hopen dat de bewoners in het Gasthuis een stap kunnen zetten naar een beter toekomstperspectief.”

Peter van Zutphen voegt hieraan toe: “De bewoners hebben door hun eigen kamers en de aanwezigheid van een tuin meer privacy. Dat geeft meer rust, hetgeen waarschijnlijk een positieve invloed heeft op hun ontwikkeling én toekomstperspectief. ‘

Als de coronamaatregelen het weer toelaten, wordt een moment georganiseerd waarop omwonenden welkom zijn in het Gasthuis. Vooruitlopend hierop wordt een video over het Gasthuis gemaakt, om belangstellenden op deze manier al te laten zien hoe het Gasthuis eruit ziet en werkt. De video wordt gedeeld via onder andere de kanalen van de gemeente Heerlen.

Foto fb gemeente Heerlen

Geef een reactie