LUDIQUE! From BERLIN with Love! | Onlineconcert cultuurhuis Heerlen

Woensdag 05 mei 2021 t/m zondag 16 mei 2021

Cultuurhuis Heerlen

  Met Gerald Drent, Martijn Mulders en Guus van Wolde

 

Tijdens dit unieke onlineconcert, waarin alle hoogtepunten uit de succesvolle muziektheatervoorstelling ‘From BERLIN with Love’ op geheel eigenzinnige wijze in beeld worden gebracht, wordt u meegenomen op een persoonlijke, muzikale reis door de Wonderlijke Wereld van LUDIQUE!. Van BERTOLD BRECHT tot HILDEGARD KNEF, van MARLENE DIETRICH tot NINA HAGEN, van BROADWAY naar BERLIJN!

De opnamen voor dit eenmalige onlineconcert vonden plaats op het podium van Cultuurhuis Heerlen, waar LUDIQUE! na het succes van het kerstconcert “LUDIQUE! at Home for Christmas” wederom garant staat voor een bijzondere belevenis.

Heerlen is de stad waar Marlene Dietrich in 1944 het podium van Cinema Royal beklom om de troepen in de net bevrijde stad toe te zingen en een hart onder de riem te steken.
LUDIQUE! keert op Bevrijdingsdag 2021, midden in de pandemie, ook naar Heerlen terug om het publiek thuis de waan van de dag te laten vergeten. Met uit het leven gegrepen liederen, van klassieke aria’s tot eigen gecomponeerd werk, afgewisseld door luisterrijke anekdotes, verbinden zij moeiteloos schijnbare tegenstellingen en presenteren zij u een muzikaal hoogtepunt waarin u verrassend veel herkenning zult ervaren. Een liefdesverklaring en hedendaagse ode de aan de liefde in de breedste zin van het woord, geïnspireerd door stad van de vrijheid die LUDIQUE! het hart gestolen heeft: BERLIJN!

Tijdens de internationale tournee van ‘From BERLIN with Love’ loven pers en publiek de puurheid van de voorstelling, LUDIQUE!’s eigenzinnige theatraliteit en de muzikale bewerkingen waarin de warme bas-baritonstem van Gerald Drent en Martijn Mulders’ heldere, lyrische tenorstem samensmelten en u mee terug nemen naar het Berlijn van de jaren ’30, in de kracht van het nu.

Der Queere Erfolg aus Amsterdam bezaubert BERLIN!“ (Siegessäule Magazin)

„LUDIQUE! geht unter die Haut!” (Berliner Morgenpost)  “…Uitbundig en betoverend in één!” (De Gelderlander) ”In ’From BERLIN with Love’ creert LUDIQUE! een eigen wereld waarin tijd of gender niet van belang zijn.” (DelftFringReview)

 

Duur                                         75 minuten

Zang en Spel                            LUDIQUE! | Gerald Drent en Martijn Mulders
Muzikale begeleiding               Guus van Wolde

Technische supervisie     Kay Kelderman

Registratie                               MK Audio

MUAH                                      Leendert van Nimwegen

Kostuums                                  Fong Leng | Brian Enrico Bodycouture

Foto                                         Anna Hondong

Geef een reactie