Hoofdmenu

Met C’haseberg Lofts wordt invulling gegeven aan de voormalige BS Schaesberg en apotheek!

Vorig jaar sloot de gemeente Landgraaf een intentieovereenkomst met C’magne BV uit Heerlen in verband met de voorgenomen herontwikkeling van de voormalige basisschool Schaesberg en apotheek. Op dit moment zijn alle vooronderzoeken afgerond en ligt er een uitgewerkt voorstel. Op basis hiervan wordt een koop/realisatieovereenkomst opgesteld.

Een breed pakket aan services en diensten. Het voorliggend plan brengt, onder de naam C’haseberg Lofts, de (hoofd)functies wonen en werken samen waarbij tevens een breed pakket aan services en diensten aan de jonge doelgroep aangeboden kan worden, afgestemd op de behoefte van de bewoner/werker. Elementen daarbij zijn:

  • Kern is ‘wonen en werken’ samen te brengen in een loft-achtige structuur, waarbij door de starters gewerkt kan worden in het eigen bedrijf (start-up). In een complete woon-werk-loft kan de gebruiker zelf de verdeling maken tussen het wonen en werken (flexibiliteit).
  • De woon-werk-loft wordt in de huur aangeboden. Prijzen zijn afgestemd op de jonge doelgroep en de woningen dus onder de huursubsidiegrens.
  • De werk/bedrijfsfunctie kan ingevuld worden binnen de dienstverlenende sectoren alsook in kleine ambachtelijkheid, passend binnen het concept en de fysieke mogelijkheden.
  • Doel is een community te creëren waarbij werken en wonen door jonge mensen bij elkaar wordt gebracht en iedereen ‘rendement’ heeft van elkaars aanwezigheid.
  • Ondersteunende diensten en services worden aangepast aan de doelgroep en het gewenste gebruik door de bewoners. Daarbij valt te denken aan boodschappenservice, was- en strijkservice, druk- en printservice, gezamenlijke werkplaats, vergaderruimte, co-working kantoorplekken, studioruimte etc.
  • De planning is erop gericht C’haseberg Lofts in 2022 op te leveren.

Lees verder op onze website: https://www.landgraaf.nl/-chaseberg-lofts

 (Volgend nieuwsbericht) »