In de laatste competitiewedstrijd van het seizoen heeft Fortuna Sittard met 2-1 verloren van Willem II.

 Het doelpunt aan Sittardse zijde werd gescoord door Zian Flemming, die zich met twaalf competitiedoelpunten clubtopscoorder mag noemen. Fortuna Sittard behaalde via twaalf zeges en vijf gelijke spelen 41 punten en neemt na 34 wedstrijden plaats elf in op de ranglijst.

Sjors Ultee had voor het eerst dit seizoen een basisplaats ingeruimd voor Clint Essers, de speler uit de eigen opleiding startte als rechtsback. Voor het overige was de opstelling ongewijzigd ten opzicht van de wedstrijd tegen Vitesse afgelopen donderdag. Voor Willem II telde alleen de volle winst, bij een zege was de ploeg uit Tilburg verzekerd van directe handhaving. De thuisclub was in de openingsfase de ploeg met de meeste dreiging. Al binnen de minuut kopte Vangelis Pavlidis over, enkele minuten later dwong Wriedt doelman Yanick van Osch tot een redding. Een schot van Mike Tresor ging net voorbij het Fortuna doel.

Gaandeweg kreeg Fortuna Sittard meer grip op de wedstrijd, zonder zelf tot echt gevaarlijke acties te komen. Tien minuten vóór de pauze moest Van Osch opnieuw handelend optreden, nu na een schot van afstand van Sven van Beek. Op slag van rust kwam de thuisclub via een fantastische bevlieging van Pavlidis toch op voorsprong. De Griekse spits pikte de bal net buiten het strafschopgebied op en ontdeed zich van vijf verdedigers van Fortuna Sittard. Vrij voor Van Osch bekroonde hij zijn actie met een bekeken stiftbal.

Snel na rust maakte Fortuna Sittard gelijk. Via Tesfaldet Tekie kwam de bal bij Sebastian Polter, deze bediende met een bekeken bal in de diepte Flemming. Doelman Arijanet Muric van Willem II stond ver voor zijn goal, Flemming had dat gezien en deponeerde met zijn uitstekende traptechniek de bal in het verlaten doel: 1-1. De playoffs dreigden werkelijkheid te worden voor Willem II. Sebastian Holman voorkwam dit scenario voor de thuisclub, na driekwart wedstrijd schoot hij op aangeven van Ché Nunnely hard in:2-1. In de slotfase kwam de zege van Willem II niet meer echt in gevaar.

Communicatie Fortuna Sittard en ArchiefFoto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie