Een dagje uit, een avondje op stap: we hopen dat dit snel weer mogelijk is.
Mensen die moeite hebben met bewegen, horen of zien, willen dan ook hiervan genieten. Onlangs heeft de gemeente Kerkrade zich aangesloten bij het landelijk platform Ongehinderd.

Het platform Ongehinderd zet zich in voor een toegankelijk Nederland. Met de gratis Ongehinderd app en website kunnen mensen met een beperking precies zien welke plaatsen en gebouwen toegankelijk zijn en welke voorzieningen deze bieden. Eerder heeft het keuringsteam van Ongehinderd de stembureaus binnen de gemeente al getoetst op toegankelijkheid.

Wethouder Jongen (Wmo): “Namens de gemeente wil ik  inwoners oproepen om hun ervaringen met de toegankelijkheid van plaatsen en gebouwen te delen via de Ongehinderd app. Op deze manier kunnen we  elkaar helpen om er onbezorgd op uit te gaan.”

Ongehinderd aap. Ruim 10% van alle inwoners van de gemeente Kerkrade heeft een lichamelijk beperking. Dit zijn blinden en slechtzienden, mensen die slecht ter been zijn, rolstoelgebruikers, doven en slechthorenden. Zij kunnen via de app en website zien welke locaties toegankelijk zijn. Zelf kunt u ook uw steentje bijdragen door het downloaden van de Ongehinderd App en uw favoriete plekjes te beoordelen.

Meer informatie over Ongehinderd en de Ongehinderd app kunt u vinden op:
www.ongehinderd.nl

Bij vragen kunt u contact opnemen via mail: info@ongehinderd.nl of telefonisch 040-7803333.

Logo ongehinderd

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno