Voetbalclub WDZ uit Bocholtz is uitgeroepen tot ‘Club van het jaar 2021’

 

In de categorie sport. De vereniging kreeg donderdagavond de prijs overhandigd door Erben Wennemars tijdens een feestelijke Awarduitreiking in TivoliVredenburg. De 3e editie van de verkiezing kenmerkt zich door veerkracht. Ondanks de impact van corona zetten diverse clubs hun beste beentje voor en maakten met inspirerende initiatieven het verschil.

De jury was zeer onder de indruk hoe WDZ uit Bocholtz een positieve draai heeft gegeven aan de afgelopen corona-periode. Uit het juryrapport: “een positieve draai met (maatschappelijke) impact op de club en haar leden, maar óók op de gemeente en wijde omgeving. ‘Wilskracht Doet Zegevieren’ en ‘Vier tsezame’ zijn voor WDZ geen loze kreten. Het bestuur en de snel opgerichte coronastuurgroep schoten gelijk uit de startblokken toen corona zijn intrede deed. Resultaat: de club bood gedurende de gehele coronaperiode gratis, voor iedereen toegankelijke activiteiten aan gebaseerd op drie  relevante pijlers: 1. Sport en bewegen blijven aanbieden. 2. Vertier en daarmee perspectief bieden. 3. Verbinden tussen de diverse geledingen. Samen met leden en vrijwilligers werden talloze initiatieven georganiseerd. WDZ heeft steeds meebewogen met de (on)mogelijkheden van corona. Wat kan er wel? Hoe zorgen we ervoor dat mensen (jong én oud, lid en geen lid) blijven sporten om fit en vitaal te blijven? Hoe zorgen we ervoor dat mensen niet in een sociaal isolement terecht komen, hoe kunnen we onze sponsoren een hart onder de riem steken? Deze vragen stelde WDZ zich keer op keer en paste aan de hand van hun drie pijlers de activiteiten daarop aan. Dit alles kan alleen tot stand gebracht worden door een duidelijke visie op en aanpak van de corona-uitdagingen. WDZ heeft op unieke wijze verantwoordelijkheid gevoeld en genomen voor het fysieke en mentale welzijn van haar eigen leden en vele niet-leden. WDZ is meer dan alleen voetbal.”

Naast de titel ‘Club van het Jaar 2021’, wordt WDZ beloond met professionele masterclasses die afgestemd worden op de behoeften van de club. En om de club extra in de schijnwerpers te zetten, maakt een productiemaatschappij een professionele promotiefilm voor de vereniging.

Nederland telt ruim 50.000 verenigingen en stichtingen die samen het grootste sociale netwerk van ons land vormen. Ontmoetingsplaatsen waar mensen met elkaar sporten, muziek maken, acteren, dansen of kunst maken en waar talent opgeleid wordt. Samen bereik je meer dan alleen en daarom zijn deze clubs zo belangrijk. Daarom organiseren NOC*NSF, AD.nl, LKCA, Kunstbende en Rabobank de verkiezing Club van het Jaar om zo het fenomeen verenigen te vieren en te belonen.

Aan de verkiezing deden 2.165 sport- en cultuurclubs mee en zijn 152.000 stemmen uitgebracht.

Foto Huub Schepers-RKVV WDZ

Geef een reactie