Gisteren Vrijdag 11 juni heeft het kabinet besloten dat per 30 juni de maximale capaciteit van stadions weer kan worden benut. 

De aftrap van het nieuwe seizoen in de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en Pure Energie Eredivisie Vrouwen vindt plaats in ouderwets volle stadions. Vrijdag heeft het kabinet namelijk besloten dat per 30 juni de maximale capaciteit van stadions weer kan worden benut.

De startdata van de competities zijn:

  • 6 augustus Keuken Kampioen Divisie
  • 7/8 augustus Johan Cruijff Schaal
  • 13 augustus Eredivisie
  • 27 augustus Pure Energie Vrouwen Eredivisie

Het besluit van het kabinet is genomen op basis van de onderzoeksresultaten van Fieldlab Evenementen. Volgens deze conclusies is er onder voorwaarden een 100 procent-bezetting van de beschikbare capaciteit bij evenementen mogelijk in het risiconiveau Zorgelijk, stap 4 in het openingsplan. Toegang tot de stadions is veilig en verantwoord op basis van toegangstests en vaccinaties (per 30 juni kan het vaccinatiebewijs ook als toegangsbewijs dienen bij evenementen).

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie