Hoofdmenu

Diego Starmans en Paul Kursch naar KVC Oranje

KVC Oranje is verheugd te kunnen melden dat een tweetal spelers de gelederen komt versterken. We beginnen met Diego Starmans, die laatstelijk speelde voor Bekkerveld. In zijn jeugd speelde hij eerst voor Chevremont, waar hij de huidige trainer van oranje-wit, Paul van Putten, leerde kennen. Vervolgens vertrok hij naar Fortuna Sittard. Een knieblessure stond een vlot verloop van zijn carrière   in de weg. ,,Na het herstel van de blessure liepen de contacten wat moeizaam. Het was niet echt duidelijk wat men met mij wilde, reden waarom ik naar Bekkerveld ben gegaan”, aldus Diego.

Nu komt deze jongeman, die in september een opleiding voor dakdekker gaat volgen bij de school genaamd Tectam in Helmond, dus naar KVC Oranje. Over de reden van zijn keuze: ,,Ik wil op een eerste elftal spelen en bovendien ken ik Paul van Putten goed vanuit mijn jeugd bij Chevremont. Paul heeft altijd contact gehouden en toonde steeds interesse, ook toen ik zat met mijn blessure. Ik heb veel vertrouwen in een goede samenwerking met hem.”

Dan vragen we naar de ambities van deze pas 17-jarige spits van professie. Diego opnieuw: ,,Ik wil mijn plek op het eerste bij KVC Oranje afdwingen en minuten maken. Verder moeten we er met z’n allen voor 100% voor gaan. Verder moeten we zorgen dat het leuk en gezellig is. Hoort er ook bij als je wilt presteren.”

Een andere nieuwkomer aan de Voorterstraat in Bleijerheide is Paul Kursch, van 23 mei 2002. Paul is in het dagelijks leven werkzaam bij Albert Heijn. Het afgelopen seizoen speelde hij voorj eersteklasser Chevremont. Daar hij kwam hij uit voor het tweede elftal. We vroegen naar de aanleiding van zijn vertrek van de Kaffeberg en de komst naar KVC Oranje, de overgang van blauw-wit naar onraje-wit. Paul legt uit: ,,Ik speelde dus op het tweede bij Chevremont. Dat team valt voor een belangrijk deel uit elkaar. Het eerste van Chevremont komt, denk ik, voor mij nog iets te vroeg. Het verschil in niveau is, denk ik, iets te groot. Daarom wilde ik het zoeken bij een club waar het standaardteam op een wat lager level acteert. En dan is derdeklasser KVC Oranje uiteraard een prima optie. Bovendien is KVC Oranje een club die een goede naam heeft. Ik hoop en denk in Bleijerheide wel een plekje in de hoofdmacht te kunnen bemachtigen. Mijn positie is linker middenvelder. Ik verheug met op het nieuwe seizoen.

Foto’s KVC Oranje