Neemt u het initiatief in uw eigen straat, buurt of wijk?

Heeft u een idee dat een positieve bijdrage levert aan de woonomgeving, leefbaarheid of verbinding in de buurten of wijken van Landgraaf? Kunnen u en uw buurtgenoten – op wat voor manier dan ook – de band met de buurt versterken? Maak u dan sterk voor uw eigen burgerinitiatief.

Gemeente Landgraaf vindt het, zeker in deze tijd, belangrijk dat inwoners zelf initiatief nemen om iets in hun straat of buurt te organiseren. We juichen het dan ook toe dat inwoners zelf met ideeën komen over hoe we Landgraaf nog leuker, gezelliger, mooier en leefbaarder kunnen maken. Want u weet het beste waar u en uw buren behoefte aan hebben. Wij faciliteren en ondersteunen graag ideeën die positief bijdragen aan het wij-gevoel in de gemeente en het imago van de gemeente. Dus, hebt u een goed idee voor een activiteit, een evenement of een verbetering van uw buurt? Weet u hoe u mensen bij elkaar kunt brengen en te motiveren mee te doen? Dan kunt u wellicht aanspraak maken op een financiële bijdrage.

Een initiatief of project dat mensen met elkaar verbindt, waar draagvlak voor is en daarmee de leefbaarheid vergroot. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van bloembakken, het opknappen van een speelveldje, of het vergroenen van uw woonbuurt, maar ook aan het organiseren van activiteiten voor de jeugd of juist activiteiten om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan.

Om in aanmerking te komen voor een vergoeding uit het Burgerinitiatievenfonds, moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Deze voorwaarden, het aanvraagformulier en aanvullende informatie vindt u op onze website: Burgerinitiatievenfonds.

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Geef een reactie