Hoofdmenu

Een ZOOmer met een Argentijns tintje!

Als trouwe fan heb je het waarschijnlijk al gelezen: met man en macht hebben we dit jaar gebouwd aan een nieuw Pampa-gebied. De Zuid-Amerikaanse pampa kent een grote soortenrijkdom, waaronder de vicuña: een kleine kameelachtige. De eerste fase van het verrijzen van het gebied Pampa is een feit: de dieren zijn onlangs vanuit verschillende Europese dierentuinen afgereisd naar GaiaZOO en zetten deze week hun eerste stapjes op hun prachtige nieuwe buitenperk. Ook de PampaLodge is vanaf dit weekend… GEOPEND.

De nieuwe bewoners van GaiaZOO zijn beige van kleur en hebben een bijzondere vacht. In de illegale handel is er veel vraag naar deze zachte, warme wol, waardoor er helaas nog steeds jacht wordt gemaakt op deze diersoort.

De vicuña graast op de oneindige grasvlakten van de Pampa, tussen de hoge Andes en de Atlantische oceaan in het zuiden van Zuid-Amerika. In de natuur delen ze hun leefgebied met reuzenmiereneters, Braziliaanse tapirs en Darwin nandoes. Hoog in de lucht zweeft de Andes condor, op zoek naar aas, dat de grote katachtige van de Pampa heeft laten liggen. Deze geduchte poema zie je later dit jaar ook op indrukwekkende wijze in GaiaZOO terug, maar dan in opgezette vorm in een natuurlijk ingerichte vitrine, gecombineerd met spectaculaire beelden van wilde poema’s in Argentinië.

Vanaf dit weekend kun je in GaiaZOO de vicuña’s met eigen ogen komen bekijken in een adembenemend, volledig op Zuid-Amerika geïnspireerd landschap. Plan dus snel je bezoek! Meer weten over deze nieuwe GaiaZOO-bewoners? Lees dan hier verder!

Let op: voor het bezoeken van GaiaZOO is vooraf online reserveren is nog steeds verplicht.  https://www.gaiazoo.nl/reserveren/

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno« (Vorig nieuwsbericht)
(Volgend nieuwsbericht) »