Hoofdmenu

Kwijtschelding ‘publieke’ schulden slachtoffers kinderopvangtoeslagaffaire

Bent u slachtoffer van de kinderopvangtoeslagaffaire (KOTA)? Dan is het mogelijk dat uw nog openstaande ‘publieke’ schulden kwijtgescholden worden. Denk bij ‘publieke’ schulden onder andere aan schulden bij de gemeente, Belastingdienst en Waterschap. Daar heeft de gemeente, op verzoek van het Rijk, op 13 juli een besluit over genomen. Dit geldt alleen bij bestaande schulden. De gewone bedragen aan belasting en dergelijke die u aan de gemeente betaalt, vallen hier niet onder. Deze moet u wel blijven betalen. Ze zijn immers geen onderdeel van uw openstaande schuld uit het verleden.

Schuldenvrije start voor slachtoffers. We vinden het belangrijk dat de slachtoffers zo snel mogelijk een schuldenvrije start kunnen maken. Als u door de Belastingdienst/Toeslagen als slachtoffer van de kinderopvangtoeslagaffaire bent aangemerkt, krijgt u van hen een brief. Daarin staat dat uw ‘publieke’ schulden kunnen worden kwijtgescholden. De organisaties die besluiten om de schulden kwijt te schelden, krijgen van de Belastingdienst/Toeslagen uw BSN-nummer (Burgerservicenummer). Hiervoor hebt u vooraf aan de Belastingdienst/Toeslagen uw toestemming gegeven.

Ook de gemeente Landgraaf ontvangt uw BSN-nummer. Hiermee kunnen we controleren of u bij ons nog openstaande schulden heeft. Als dat zo is, dan krijgt u van ons een brief. Daarin staat dat uw schulden bij ons worden kwijtgescholden. U hoeft hier zelf dus niets voor te doen.

Wilt u meer informatie? Kijk dan op onze webpagina over de kinderopvangtoeslagaffaire. Hebt u hulp nodig, dan kunt u terecht bij Welsun. Kijk voor meer informatie op hun website. Zij zijn ook telefonisch bereikbaar via 045-532 36 36.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno