Hoofdmenu

Woensdag 21 juli start kaartverkoop kunstenfestival Musica Sacra

De 39ste editie van Musica Sacra vindt plaats van woensdag 22 tot en met zondag 26 september 2021. Het thema van dit jaar, Moeder Aarde, verbindt de vele programma’s van het festival, bestaande uit muziek, dans, theater, film, spoken word en exposities. Het festival is een coproductie met Theater aan het Vrijthof en is een van de kroonjuwelen van de programmering van deze Huiskamer van Maastricht. Op woensdag 21 juli (10.00 uur) start de kaartverkoop van Musica Sacra.

 

Musica Sacra Maastricht

Musica Sacra Maastricht begon in 1983 als Europees Festival van Religieuze Muziek, verspreid over vier weekeinden. Het ontwikkelde zich tot een compact en breed geprogrammeerd kunstenfestival voor sacrale muziek gecombineerd met andere vormen van kunst waarin het jaarlijks wisselende thema een sleutelrol vervult. Om de onlosmakelijke band met de stad te benadrukken, programmeert Musica Sacra zijn activiteiten in de vele prachtige historische gebouwen van de binnenstad van Maastricht. Vanaf dit jaar vindt er een uitbreiding plaats naar Sittard – Geleen.

Prelude Met het oog op een bredere verspreiding en beleving van het festival in Limburg hebben Schouwburg De Domijnen en Kunstenfestival Musica Sacra de handen ineengeslagen. De vrucht van deze culturele samenwerking in Zuid-Limburg mag er zijn! Met gepaste trots presenteert Sittard-Geleen een prelude op het festival in Maastricht.

Het programma start op woensdag 22 september in Sittard met onder andere muziek, dans en film. Een eerste stap die hopelijk als een amuse doet verlangen naar meer.

voor meer informatie

Data:                           woensdag 22 t/m zondag 26 september 2021

Locaties:                     diverse historische locaties in het centrum van Maastricht en Sittard – Geleen

Kaartverkoop:              UITbalie, Theater aan het Vrijthof, Maastricht, +31 (0)43 350 5555. Website: www.musicasacramaastricht.nl

Facebook:                    www.facebook.com/MusicaSacraMaastricht

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

 

 

 

 (Volgend nieuwsbericht) »