Simon Libert (19), Allan Delferrière (19), Thomas van Bommel (19), Marko Kleinen (20), Marciano Aziz (20), Mitchy Ntelo (20). Allemaal stonden ze gisteren in de basis in de ‘grote’ Galgenwaard. Het jongste MVV ooit versloeg het net iets jongere Jong FC Utrecht (0-1) en kende daarmee een uitstekende competitiestart.

Zo ben je doelman van FC Utrecht met jongens als Willem Janssen, Timo Letschert en Urby Emanuelson voor je, en zo ben je aanvoerder van een piepjong MVV. Thijmen Nijhuis zal gisteren even zijn ogen hebben uitgekeken. En dat in zijn eigen Galgenwaard, waarvan de bespeler (FC Utrecht), de ook nog maar 23-jarige doelman uitleent aan MVV. Nijhuis was captain na het vertrek van Kürsad Sürmeli (in gesprek met een Turkse club) en de blessure van Sven Blummel. Dat een 23-jarige de band van de Sterrendragers droeg, zei meteen alles over het MVV van gisteren. Het jongste MVV ooit, met alleen Mitchel Keulen, Kai Bösing en Orhan Dzepar als spelers met enige voetbaljaren op de teller. Die laatste maakte na een gelijkopgaand half uur gebruik van zijn ervaring. Hij speelde zich slim vrij, haalde uit met links en zag Jong Fc Utrecht-doelman De Keijzer grabbelen: 0-1. De voorsprong was net wat MVV nodig had, want de beste kansen waren voor Jong FC Utrecht.

Dat was ook na rust het geval, al kwam de ploeg van voormalig MVV-coach Darije Kalezic ook niet tot hele grote kansen. Het bleef bij wat mogelijkheden, die allemaal kundig werden gepareerd door de sterk debuterende Nijhuis. Na een uur veerde de MVV-aanhang op. Niet door een grote kans, maar door de invalbeurt van de ‘verloren zoon’ Leroy Labylle, die met zijn 30 jaar bijna de ‘opa’ van de selectie is. Labylle bracht meer rust en routine in de ploeg. In de slotfase wankelde MVV, zeker bij een afgeketste vrije trap die tegen de paal plofte. Maar ondanks de weinige ervaring trok de ploeg met hard werken en hecht verdedigen de overwinning over de streep. Een prima seizoensstart voor de jonge ploeg van ook al debuterend trainer Klaas Wels, die de komende tijd vast en zeker aangevuld zal worden met meer ervaring. Ervaring is immers zeer wenselijk, maar de eerste drie punten neemt niemand de Sterrendragers meer af!

Jong FC Utrecht – MVV 0-1 (0-1), 36. Orhan Dzepar 0-1.

Opstelling: Thijmen Nijhuis, Simon Libert, Allan Delferrière, Matteo Waem, Mitchel Keulen; Orhan Dzepar, Thomas van Bommel, Marko Kleinen (90. Adam Mami), Kai Bösing (61. Twan Visser), Mitchy Ntelo (82. Tim Zeegers) en Marciano Aziz (61. Leroy Labylle).

Tekst Communicatie MVV en archiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie