Sportverenigingen De Joffer heeft besloten trainingen en wedstrijden voor de jongste categorieën nu stil te leggen.

Zoals bij velen wellicht bekend is basisschool Cortemich inmiddels gesloten wegens de grote aantallen coronabesmettingen. In navolging daarop hebben vrijwel alle sportverenigingen in De Joffer besloten trainingen en wedstrijden voor de jongste categorieën nu stil te leggen.
Als vereniging zijn we in contact getreden met de KNVB om te kijken naar onze mogelijkheden en verplichtingen hierin en donderdag 18 november  hebben we een positieve terugkoppeling gekregen van de KNVB dat zij de wedstrijden van 20-11 en 27-11 uit het programma hebben verwijderd voor alle teams t/m de O-12 categorie en jonger. Vanwege de krappe planning van de fase 2 wedstrijden t/m de kerst is het zeer de vraag of deze wedstrijden nog ingehaald worden, maar de gezondheid staat nu voorop. We verwachten overigens ook dat meer clubs met deze problemen te maken gaan krijgen en dat er anders net als de afgelopen weken sowieso wederom veel wedstrijden zouden zijn afgelast. In aanvulling hierop heeft de jeugdcommissie van RKVVV/RKSVB ook alle trainingen voor deze teams verboden tot en met minimaal 1 december a.s.
Voor de oudere categorieën (O13 en ouder) ziet de situatie er momenteel beter uit, mede door de hogere vaccinatiegraad en daar kunnen trainingen en wedstrijden vooralsnog wel doorgaan. We houden dit uiteraard nauwlettend in de gaten. De regel blijft: heb je klachten? Laat je dan testen en blijf thuis totdat je een negatieve uitslag hebt. Ben je positief getest? Informeer dan gelijk je trainer en teamgenoten en ga in quarantaine.
Sportieve groet, Bestuur RKVV Voerendaal0

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie