GEMEENTE SIMPELVELD EN DELTA FIBER NETWERK TEKENEN CONVENANT AANLEG GLASVEZEL

Op de foto v.l.n.r: Piet Grootenboer, directeur DELTA Fiber Netwerk: Nicole Alberts ( LLTB) en Wethouder Wiel Schleijpen
Afgelopen maandag ondertekenden wethouder Wiel Schleijpen van gemeente Simpelveld en directeur Piet Grootenboer van DELTA Fiber Netwerk een samenwerkingsovereenkomst voor de aanleg van glasvezel in gemeente Simpelveld. De ondertekening is een belangrijk onderdeel van de uitrol van een glasvezelnetwerk in gemeenten in Zuid-Limburg die op dit moment nog op geen enkele manier zijn verbonden met een toekomstbestendige internetverbinding.
Beide partijen zijn blij met de ondertekening van het convenant, waarin de juridische en financiële kaders zijn vastgelegd om de uitrol van het netwerk te realiseren.
“Met deze overeenkomst is de mogelijke aanleg van glasvezel niet alleen goed geregeld, maar is ook een wederzijds vertrouwen uitgesproken. Onze glasvezelcampagne in Baneheide, Bocholtz en Simpelveld is inmiddels van start gegaan. Ik spreek mijn dank uit naar de gemeente Simpelveld voor het ondersteunen van ons initiatief!”
Nicole Alberts (LLTB) die namens Ondernemend Limburg het belang van een goed netwerk in het buitengebied benadrukt: “De LLTB vindt het erg belangrijk dat de uitrol van snel internet in de buitengebieden in Limburg zo snel mogelijk van de grond komt. Het is een basisbehoefte voor agrariërs. Als LLTB hebben we de afgelopen jaren, als onderdeel van Ondernemend Limburg, flink gelobbyd om de uitrol te versnellen. We zijn blij dat er nu ook in het zuiden van de provincie stappen vooruit worden gezet.’
Wethouder Wiel Schleijpen: “Ik ben blij dat Bocholtz en Simpelveld en het buitengebied de kans krijgen om aan te sluiten op een snel en stabiel glasvezelnetwerk. Zo is ook de gemeente Simpelveld voorbereid op de steeds digitaler wordende samenleving.”
Foto Gemeente Simpelveld

Geef een reactie