Schalke ’04 en Fortuna Sittard blijven in evenwicht.

Fortuna Sittard heeft de oefenwedstrijd tegen Schalke ’04 afgesloten met een gelijkspel. De equipe van Sjors Ultee kwam vooral na de theepauze sterk voor de dag in Gelsenkirchen. Arianit Ferati zorgde voor het enige doelpunt aan Sittardse zijde. In tegenstelling tot wat beide partijen eerder overeengekomen waren, werd het duel binnen de reguliere negentig minuten afgewerkt. Beide partijen kampten met uiteenlopende problemen in de selectie. Fortuna Sittard moest het in het Parkstadion stellen zonder onder meer Mickaël Tirpan, George Cox, Tesfaldet Tekie en Zian Flemming.

De thuisploeg begon sterk aan het duel. Al na vijf minuten viel de eerste grote kans te noteren, toen Duitsers na een combinatie rondom het Sittardse doelgebied de bal voorlangs schoten. Met een kwartier op de klok kregen de Duitsers opnieuw een uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Na een handsbal van Martin Angha mocht Marius Bülter aanleggen vanaf elf meter, doelman Yanick van Osch koos voor de goede hoek en hield zijn doel schoon.

In het restant van de eerste helft bleef Schalke ’04 de bovenliggende partij, al kreeg Fortuna Sittard via Mats Seuntjens en Tijjani Noslin eveneens goede mogelijkheden. Laatstgenoemde zag bijvoorbeeld een inzet -meegevoerd door de wind- op het houtwerk landen. Toch was het Schalke ’04 dat de ban brak. Marvin Pieringer profiteerde van een zwakke terugspeelbal, omspeelde Van Osch en schoot de bal in het Sittardse doel: 1-0.

De tweede helft was slechts een paar minuten oud toen Fortuna Sittard weer langszij kwam. Noslin stoomde op via de rechterkant en gaf een voorzet, via een verdediger kwam de bal voor de voeten van Ferati. De geboren Duitser twijfelde niet en werkte het leer achter landgenoot Ralf Fährmann. Na de gelijkmaker bleef de van Ultee de bovenliggende partij met onder opnieuw kansen voor Seuntjens en Noslin. Gescoord werd er echter niet meer.

Communicatie Fortuna Sittard en Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie