‘Het Milieuclubje’ uit Klimmen  gingen op pad met wethouder Ruud Braun.

Leden van ‘Het Milieuclubje’ uit Klimmen  gingen op pad met wethouder Ruud Braun. Leya Welting, Saar Steinschuld, Liam Habets en Isan Nouwen zaten bij elkaar in de klas op basisschool Ummer Klumme.

Ze richtten er hun ‘milieuclubje’ op om zo samen afval op te ruimen op en rond het schoolplein. Inmiddels zitten ze niet meer bij elkaar in de klas, maar zijn ze uitgevlogen naar verschillende middelbare scholen in de regio. Maar de gedachte aan het milieuclubje bleef. Tijdens het Duurzaamheidsfestival Voerendaal op 2 oktober 2021 werden ze dan ook terecht benoemd tot ‘Jeugdambassadeurs Voerendaal Schoon’ door wethouder Ruud Braun.

Met die titel op zak brachten ze hun ideeën bij hem naar voren voor de locaties van de tien nieuwe zwerfafval borden van de gemeente Voerendaal: bij de vier basisscholen, bij of langs (startpunten) van wandelingen en bij de vijver van Voerendaal.
Weet u ook nog een perfecte plek voor een bord? Laat het ons weten.
De borden worden op een later moment in samenwerking met de buitendienst geplaatst. Neem tijdens uw wandeling een zakje uit de dispenser van het bord mee. Stop het gevonden zwerfafval erin en gooi het zakje vervolgens in een van de afvalbakken of thuis weg. Voerendaal schoon & veilig! Dat doen we samen!

Foto Gemeente Voerendaal

Geef een reactie