Fortuna Sittard heeft de belangrijke uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk verloren.

 Een dramatische eerste helft werd de ploeg uiteindelijk fataal. In de tweede helft werd de rug gerecht, maar baten mocht het niet: 2-1. Mats Seuntjens was vanaf elf meter verantwoordelijk voor de treffer in geel-groen.

Al na 80 seconden was de eerste tegentreffer van de avond een feit. Na een duel met Finn Stokkers speelde Nigel Lonwijk de bal ongelukkig vóór zijn eigen doel langs in de voeten van Juriën Gaari. Van dichtbij kon deze niet missen, hij schoot de bal tussen de benen van de vertwijfelde Michael Verrips in het doel: 1-0. Na iets minder dan twintig minuten verdubbelde de thuisclub haar voorsprong. Scheidsrechter Gözübüyük zag geen overtreding in een wilde actie van Jens Odgaard ten opzichte van Andreas Samaris op het middenveld, waarna de middenvelder van RKC de in de diepte gesprinte Stokkers bediende. De oud Fortunees had het overzicht om met een balletje breed teamgenoot Michiel Kramer te bedienen, met een stiftbal liet deze Verrips kansloos: 2-0.

Fortuna had geluk dat de score tot aan de rust beperkt bleef tot de twee tegentreffers, Stokkers was nog tot twee keer toe dicht bij een doelpunt. Beide keren voorkwam Verrips een goal. Fortuna was in aanvallend opzicht totaal machteloos, alleen Ben Rienstra was met een schot van zo’n tien meter een keer gevaarlijk.

Hoofdtrainer Sjors Ultee bracht na rust met Arianit Ferati en Ivo Pinto twee verse krachten om nieuw elan in het team te brengen. Fortuna speelde in elk geval feller, ging nu wél de duels met overtuiging aan en drong de thuisclub terug op eigen helft. Zian Flemming, na een vrije trap, en Deroy Duarte vonden doelman Vaessen op hun weg. Na 65 minuten kwam Fortuna terug in de wedstrijd. Ferati bediende met een prachtige bal met buitenkant links Seuntjens, deze werd door doelman Vaessen omver gelopen. De Bredanaar zelf scoorde vanaf de strafschopstip zijn achtste goal van het seizoen: 2-1.

Ryan Johansson en in de absolute slotfase Tijjani Noslin kwamen nog in het veld. Fortuna Sittard had nog diverse kansen op de gelijkmaker, RKC overleefde een aantal gevaarlijke situaties op het einde van de wedstrijd. Keeper Vaessen had onder meer in blessuretijd nog een redding in huis op een schot van afstand van Flemming. Fortuna bleef uiteindelijk met lege handen achter.

Communicatie Fortuna Sittard ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie