Binnen twee minuten was Roda JC al gevaarlijk. Patrick Pflücke gaf de bal goed mee aan Xian Emmers. De Belg wilde de bal met de punt langs Nick Olij tikken, maar de doelman voorkwam dit. NAC werd voor het eerst echt gevaarlijk in de twintigste minuut. Na een vermeende overtreding op Van den Berg werd niet gefloten. Hierna waren er kansen voor Jeredy Hilterman en Ralf Seuntjens, maar Guus Joppen en Robert Klaasen voorkwamen een achterstand. Kort hierna miste ook Kaj de Rooij nog een kans van zeer dichtbij.

Na een klein halfuur spelen was de ploeg van Jurgen Streppel weer gevaarlijk. Dylan Vente kreeg de bal van Davy van den Berg en probeerde het. Zijn poging werd gekeerd, maar dankzij Dion Malone mocht de spits het nogmaals proberen. Deze keer ging zijn poging over het doel van Olij. Ruim vijf minuten later was er opnieuw een kans voor de spits van Roda JC. Op aangeven van debutant Van den Berg stuit Vente opnieuw op Olij. Kort voor rust mocht NAC nog een keer aanleggen met een vrije trap. De geplaatste poging van Naoufal Bannis ging ruim één meter naast.

Na rust komt NAC sterk uit de kleedkamers en was gevaarlijk via Seuntjens die de bal over een uitkomende Rody de Boer tikte. Vlak voor het doel was het gelukkig Daryl Werker die de bal kon wegtrappen. Niet veel later was het toch raak. Jeredy Hilterman knikte van dichtbij een hoekschop van Odysseus Velanas binnen. Lang stonden de Limburgers niet achter, want op aangeven van Emmers schiet Vente de 1-1 langs Olij. Roda JC werd nogmaals gevaarlijk via Emmers, maar na een sterke rush was zijn voorzet, hard, maar niet op maat. Met minder dan tien minuten op de klok was er een enorme kans voor de tweede debutant van de avond. Op aangeven van Amir Absalem kon Mohamed Amissi van dichtbij binnenschieten, maar de aanvaller maaide over de bal. In de laatste minuut komt de thuisclub alsnog op gelijke hoogte. Velanas schiet de bal langs De Boer en maakte de 2-2. In de extra tijd probeerde de thuisclub nog een derde treffer te forceren, maar de 3-2 bleef gelukkig uit.