Repetities voor “Fidelio” van Opera Compact gaan laatste week in.

Over een ruime week is het zo ver: op 16 april gaat de opera “Fidelio” in première in het Munttheater te Weert. Zangers, musici en team zetten nu de laatste puntjes op de i. Stijn Saveniers, dirigent van de opera, voert met vuur zijn musici aan van achter het klavier: “De afgelopen weken waren zeer intensief. We kijken reikhalzend uit naar de finetuning de komende weken”. “Het is altijd weer bijzonder hoe alles langzaam bij elkaar komt”, voegt regisseur Sybrand van der Werf aan: “ideeën worden praktische werkelijkheid”.

Het is vooral opvallend hoe vaak in de repetities over de inhoud van het werk gesproken werd: wat betekent vrijheid voor jou? Alle zangers hebben hun persoonlijke verbinding tot de thematiek en krijgen de ruimte om dat om te zetten in de rol. “Geweldig gaaf om hier te zijn”, zegt bariton Sef Thissen die de slechterik van de opera speelt, Don Pizarro. “Met zulke ervaren collega’s iets bijzonders maken is natuurlijk het mooiste wat er is”.

Vanaf volgende week verplaatst Opera Compact zich naar het Munttheater om de voorstelling af te maken. Na 16 april is “Fidelio” nog te zien in Kerkrade (23 april), Venray (matinee op 1 mei), Venlo (13 mei) en Sittard (21 mei).

Voor meer informatie en kaarten www.operacompact.nl

Foto Sanne Linssen

 

Geef een reactie