Roda JC toont veerkracht met overwinning op Telstar

1
Roda JC Kerkrade heeft met 4-3 gewonnen van Telstar. In een wedstrijd waar de Limburgers een 1-3 achterstand wisten om te buigen in een 4-3 overwinning. De doelpunten kwamen van Patrick Pflücke (2x), Guus Joppen en Dylan Vente.
Nadat Benjamin Bouchouari het bronzen schild in ontvangst had genomen als Beste speler van de vierde periode kon er worden afgetrapt. In de zevende minuut van de wedstrijd opende Patrick Pflücke de score. Met een schitterende knal in de kruising zette de Duitser Roda JC op een 1-0 voorsprong. Lang kon de ploeg van Jurgen Streppel niet van de voorsprong genieten. Na een voorzet op maat kopte Giovanni bij de tweede paal Telstar op gelijke hoogte, 1-1. Na ruim een kwartier spelen doet zich de volgende kans voor Roda JC voor. Benjamin Bouchouari komt door in het strafschopgebied, maar twijfelde te zeer tussen een voorzet of een schot, waardoor de kans eenvoudig om zeep werd geholpen.
Na ruim twintig minuten was de uitclub gevaarlijk uit een vrije trap. Een afvallende bal werd door Sven van Doorm over het doel van Rody de Boer geschoten. In de 35e minuut gaat het fout achterin bij Roda JC. Meerdere spelers dachten dat de bal over de achterlijn was. Het oordeel van scheidsrechter Jannick van der Laan was echter anders. De bal eindigde uiteindelijk bij Giovanni, die de 1-2 maakte.
Na rust kwam Roda JC meteen goed weg. Na balverlies van De Boer kon Kökcü binnen schieten, maar de middenvelder van Telstar schoot de bal naast het lege doel. Met nog iets minder dan 25 minuten te spelen werden de zorgen voor Roda JC groter. Uit een rebound scoorde Anwar Bensabouh de 1-3. Kort hierna werd de thuisclub gevaarlijk via Xian Emmers en Dylan Vente, maar de spits kon niet tot een schot komen. Na ruim zeventig minuten spelen kwam Roda JC tot een prima kans. Een voorzet van Emmers naar de tweede paal werd door Pflücke ineens uit de lucht genomen, maar via een speler van Telstar ging de bal voorlangs.
Met nog een kwartier te spelen kwamen de Limburgers terug in de wedstrijd. Een vrije trap van Pflücke werd door Daryl Werker verlengd en kwam bij Guus Joppen terecht. De centraler verdediger schoot vervolgens van dichtbij de 2-3 binnen. Een paar minuten later leek Vente de stand gelijk te trekken. Een voorzet van Pflücke was op maat, maar de kopbal van de spits werd door doelman Trevor Doornebusch uit het doel getikt. Met nog tien minuten op de klok werd Roda JC weer gevaarlijk via Pflücke. Een afgeslagen inworp kwam voor de voeten van de middenvelder. Het schot van afstand werd echter gekeerd door Doornebusch.
Vijf minuten voor het einde trok de ploeg van Jurgen Streppel de stand dan toch nog gelijk. Op aangeven van Emmers kopte Vente de bal achter Doornebusch, 3-3. De veerkracht was nog niet op, want Jamie Yayi Mpie werd neergehaald in het strafschopgebied waardoor de bal op de stip ging. De penalty werd vervolgens door Pflücke koelbloedig binnen geschoten. In de laatste minuut van de wedstrijd is De Boer nog belangrijk. De doelman pakt een kopbal van Plet. Mede door deze sterke redding boog Roda JC een 1-3 achterstand om in een 4-3 overwinning.
Communicatie Roda JC en Foto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Geef een reactie