Hoofdmenu

De voorbeschouwing op N.E.C. Nijmegen-Fortuna Sittard

Fortuna Sittard speelt zondagmiddag de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. In een hele belangrijke wedstrijd tegen N.E.C. Nijmegen kan handhaving worden afgedwongen, maar ook nacompetitie of zelfs directe degradatie behoren nog tot de mogelijkheden. In het Gofferstadion is de aftrap zondagmiddag om 14.30 uur.

DE VORIGE SPEELRONDE

Afgelopen woensdag verloor Fortuna Sittard in eigen huis van Vitesse. Paul Gladon opende vanaf elf meter de score, maar via Milion Manhoef en Lois Openda pakten de Arnhemmers de volle buit. N.E.C. keek woensdagavond op bezoek bij PSV na een uur tegen een 3-0 achterstand aan, maar dankzij een doelpunt en een benutte strafschop werd het toch nog spannend in Eindhoven. Uiteindelijk stond N.E.C. met een 3-2 nederlaag ook met lege handen.

DE GESCHIEDENIS

Fortuna Sittard en N.E.C. Nijmegen stonden in Eredivisieverband tot op heden 25 keer tegenover elkaar. Zeven keer wist Fortuna Sittard aan het langste eind te trekken, tien keer eindigde het duel in een gelijkspel en acht keer wisten de Nijmegenaren te winnen. De laatste ontmoeting in Eredivisieverband was op 2 oktober vorig jaar. In Sittard werd het toen 1-3, waarbij Mats Seuntjens vanaf elf meter het enige doelpunt namens Fortuna Sittard maakte.

ARBITRAGE

De wedstrijd van zondag staat onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler. Hij wordt bijgestaan door zijn assistanten Erwin Zeinstra en Mario Diks. De vierde official is Ingmar Oostrom. Allard Lindhout en Rob van de Ven zijn de VAR en AVAR.

OUD-SPELERS

In de selectie van Fortuna Sittard vinden we Richie Musaba en Tunahan Tasci terug. Beide kwamen doorliepen een deel van de jeugdopleiding in de academie van N.E.C. Nijmegen, waarna ze uitvlogen. Respectievelijk naar Vitesse en Ajax. De teller van Musaba staat inmiddels op 9 wedstrijden in het geel-groen, terwijl Tasci nog wacht op zijn debuut.

Ook Frank Demouge, huidig spitsentrainer bij Fortuna Sittard en geboren in Nijmegen, heeft een verleden bij N.E.C. Nijmegen. In 82 duels kwam Demouge tot vijftien treffers. Technisch manager Sjoerd Ars stond in het seizoen 2014/2015 onder contract bij de Nijmegenaren. Hij kwam tot 28 treffers in 37 wedstrijden. In de selectie van N.E.C. Nijmegen zitten geen spelers met een verleden bij Fortuna Sittard.

WEDSTRIJD KIJKEN?

De wedstrijd van zondag is volledig uitverkocht voor supporters van Fortuna Sittard. Voor fans zonder kaartje is de wedstrijd te zien op ESPN 4. Daarnaast doet Fortuna Sittard zoals gebruikelijk verslag via Twitter.

Communiactie Fortuna Sittard en Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

 « (Vorig nieuwsbericht)
(Volgend nieuwsbericht) »