SCHUNCK organiseert culturele café-avonden in het teken van Keith Haring 

 

Keith Haring in his Broome St Kitchen with Customized Appliances by Kenny Scharf, New York, 1984 Foto: Tseng Kwong Chi 

In samenwerking met diverse culturele partners in de stad organiseert SCHUNCK gedurende de tentoonstelling Keith Haring: Grace House Mural een viertal Keith Cafés. De eerste editie vindt plaats op 2 juni in Royal Theater Heerlen.

Tijdens de vier gratis toegankelijke café-avonden wordt door middel van onder meer lezingen, interviews, films, muziek en poetry slam dieper ingegaan op verschillende aspecten uit het leven en werk van deze iconische kunstenaar. Elk Keith Café vindt plaats op een culturele locatie in de stad. De toegang is gratis.

Keith Café #1: Keith Haring x De kunstenaar 

De eerste editie vindt plaats op 2 juni in Royal Theater Heerlen. Als speciale gasten deze avond kan het publiek kennis maken met de verhalen van Barry Blinderman en Jan Rothuizen. Barry Blinderman is curator, schrijver, docent en kunstenaar. Van 1980 tot 1987 leidde hij Semaphore Gallery en Semaphore EAST in New York City, waar hij het werk vertegenwoordigde van o.a. Keith Haring, Tseng Kwong Chi en andere zeer onderscheidende kunstenaars uit die tijd.

Kunstenaar Jan Rothuizen wordt door Barbara Strating geïnterviewd over zijn vriendschap met Keith Haring. De Amsterdamse kunstenaar leerde Haring kennen op zijn 18e, toen nog niemand wist wie hij was. Ze werkten in de jaren 80 geregeld samen. Hij zal een aantal typische anekdotes uit die tijd delen evenals een tekening die hij maakte van Keiths atelier.

Als afsluiter van de avond wordt de film ‘The Universe of Keith Haring’ vertoond.

Thema’s en data van de Keith Cafés (inloop vanaf 19.30 uur) 

Keith Café #1: Keith Haring x De kunstenaar. 2 juni 2022 – 20:00 – 22:30 – Royal Theater

Keith Café #2; Keith X Coming Out. 23 juni 19.30 – 22.00 – Royal Theater

Keith Café #3; Keith X Muziek. 21 juli – 19.30 – 22.00 – Cultuurhuis Heerlen

Keith Café #4; Keith X Legacy. 22 september 19.30 – 22.00 – Nieuwe Nor

Kijk voor meer informatie op http://www.schunck.nl/nl/museum/agenda.

Keith Haring: Grace House Mural bij SCHUNCK 

SCHUNCK presenteert met trots de tentoonstelling Keith Haring: Grace House Mural, waarin de focus ligt op het vroege werk van Keith Haring uit de periode 1980-1984, en het spontane en performatieve karakter van Harings oeuvre. De tentoonstelling laat zien dat er méér is dan Harings bekende kleurrijke werk. Centraal staat de dertiendelige muurschildering afkomstig uit Grace House, New York. Met daarbij onder andere zijn krijttekeningen in de metro en tekeningen voor de dansvoorstelling Epochal Songs (1982). De werken worden aangevuld met foto’s van de conceptuele fotograaf Tseng Kwong Chi. De tentoonstelling is begin maart geopend en nog te zien t/m 25 september.

De Keith Cafés worden mede mogelijk gemaakt door Wiertz Company.

Geef een reactie