Berg zwoegend en knokkend naar einde seizoen tegen MVV

Met een oefenduel tegen MVV Maastricht nam Berg ’28 zaterdagavond afscheid van een zwaar en enigszins teleurstellend seizoen. Niet zozeer door de 0-16 nederlaag tegen de Maastrichtse semi-profs, maar de degradatie uit de vierde klasse van afgelopen zondag zat nog bij diverse spelers tussen de oren.

De sfeer onder de ruim vierhonderd supporters rond het veld op de Wippertse Heide was prima, er werden hier en daar grapjes gemaakt over ‘Belchinezen’ en ‘Matchfixing’. “Ik zet 100 euro in bij winst van Berg,” kreeg een fan de lachers op zijn hand.

Voor de ‘Sterrendragers’ het eerste oefenpotje van het seizoen na een week trainen, onder leiding van de nieuwe coach Maurice Verberne. Hij had de keuze uit 22 selectiespelers die allemaal hun speelminuten kregen. “Berg moest het ook deze keer doen met 12, 13 man. We hebben zelfs nog oudgedienden als Bas Lardinois en Davy Derrez erbij gehaald om de ploeg aan te vullen,” keek coach Patrick Duijzings terug.

Hij weet als geen ander waar de schoen dit jaar gekneld heeft. Zijn ploeg kampte met onderbezetting in wedstrijden en op trainingen hetgeen in de slotfase van de competitie fatale gevolgen had: tweemaal lag de Bergse formatie tegen Vijlen in gewonnen positie voor klassenbehoud. Evenzovele malen ging het in de slotfase mis. De gang naar de vijfde klasse, na drie seizoenen, is dan ook pijnlijk.

Met het ongelijke duel op voorhand tegen MVV wilde Berg het seizoen knokkend en met veel inzet afsluiten. De beide Bergse doelmannen Raf Lemmens (21) en Quino Fraats (17) mochten ieder een helft proberen zoveel mogelijk ballen ‘uit de kist’ te houden. Raf moest zeven keer voor rust vissen, Quino twee keer meer na de veldwisseling. Opvallend: het tweetal wist na afloop niet de exacte score. “Geen schande,” blikten de ballenvangers terug. “Was allemaal te verwachten. Na die zeperd van zondag was het nu minder gespannen. Je weet dat er veel ballen op je af komen, je probeert je zo goed mogelijk op te stellen en ballen tegen te houden. Verder vond ik het wel prima dat er niet teveel hoge ballen voor de pot kwamen,” aldus de jongste van de twee.

Nauwelijks drie minuten onderweg of de eerste bal lag al achter Lemmens. Het begin van de race naar de dubbele cijfers, al moet gezegd dat de thuisploeg zich met man en macht probeerde de te verwachten monsterscore zo lang mogelijk uit te stellen. Nieuweling Livramento krulde bijna de 0-2 binnen, maar de onderkant van de lat brengt uitkomst. Of was de bal over de lijn? Gelukkig geen VAR in Berg.

Met enige regelmaat liep de score op naar 0-7 bij rust. De gasten verschenen met een resem fitte spelers voor de volgende 45 minuten aan de aftrap. De druk op de Bergse defensie werd groter en groter. Fraats wist zich enkele malen knap te onderscheiden met prima reddingen.

Bij 16 tegentreffers kwam er een einde aan dit oefenduel én aan een pijnlijk sportief seizoen. “Het team zit ook na die klap van afgelopen zondag prima in elkaar,” licht Duijzings toe, “Volgend jaar willen we die plek terug in de vierde klasse,” klinkt het veel belovend. Ook de beide doelmannen kijken uit naar juni 2023. “Schrijf  maar op: ‘We gaan dan met de kar door het dorp!’ Als VV Berg ’28 horen we in de vierde klasse thuis!”

Na afloop was er nog ruimte voor een heuse feestavond waarbij drank en spijs optimaal voorzien waren voor spelers en fans. Nog één keer die terugblik, tegelijk ook de vooruitblik naar nieuwe kansen in het volgende seizoen.

Voor de Maastrichtse treffers tekenden Blummel (3), Livramento (2), Remans (2), Deenen (2), Dzepar (2), Schenk (1), Penders (1), Ruben van Bommel (1), Rico Zeegers (1), Tim Zeegers (1).

Foto´s Frits Feuler

Geef een reactie