Het Alpen Oranje vertrekt woensdag 6 juli om 20.15 uur naar Zwitserland. In de Koel, in het Bergdorpje Vijlen, is het de laatste mogelijkheid om het Nederlands Bergdorpjesvoetbalteam succes te wensen op weg naar de Bergdorf-EM 2022, het EK Voetbal voor Bergdorpjes. Het toernooi wordt van 7 t/m 10 juli gehouden in Zermatt.

Oud profvoetballers en trainers Pierre Vermeulen en Ernie Brandts vervullen een duofunctie als bondscoach. In de technische staf zullen zij worden bijgestaan door Kay Selder die als trainer tijdens de competitie de leiding had over het team.

Aan de voet van de wereldberoemde berg, de Matterhorn, gaat het Alpen Oranje aantreden tegen bergdorpjes uit onder andere Frankrijk, Duitsland en gastland Zwitserland. Het team voetbalt 7 juli om 17.00 uur de eerste poulewedstrijd tegen aartsrivaal Duitsland. Hofleverancier van het Alpen Oranje is de Zuid-Limburgse voetbalclub RKVV Vijlen, de hoogstgelegen voetbalclub van Nederland. De Bergdorf-EM wordt net als het EK Voetbal voor Landenteams, een keer in de vier jaar gehouden. In 2012 vertegenwoordigde RKVV Vijlen Nederland al als het Alpen Oranje tijdens de Bergdorf-EM in het Oostenrijkse Kleinarl.

Aanstaande vrijdag 1 juli is er vanaf 18.30 uur een laatste training en persmoment met de selectie van het Alpen Oranje. Locatie: Sportcomplex Weideklokje in Vijlen.

Foto Visit Zuid Limburg

Geef een reactie